Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până la mijlocul lunii decembrie. Când vin NINSORILE și frigul. Temperaturi în scădere, în următoarele săptămâni

Publicat

Vremea se răcește în următoarele săptămâni, iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru acest sezon, în toată țara. În jurul datei de 1 Decembrie, va fi mai frig decât de obicei, în sud-est și est.

Până în 17 noiembrie, vor mai fi maxime de 13-14 grade Celsius, însă apoi temperaturile scad. În perioada 27-30 noiembrie, vor fi 0-6 grade și minime negative, în zonele joase. După 1 Decembrie, se încălzește ușor, însă nu vor mai fi maxime peste 10 grade Celsius.

Primele ninsori sunt anunțate în a doua decadă din decembrie, în majoritatea regiunilor, însă ninsori scurte, local, sunt posibile și după 20 noiembrie, în nord-est.

Vremea/prognoza meteo: Săptămâna 14-20 noiembrie

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice.

Regimul de precipitații va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane.

  • Temperaturi: maxime de 5-16 grade Celsius (mai cald în 14 noiembrie, mai frig în 20 noiembrie); minime între -2 și 9 grade Celsius, mai scăzute la munte
  • Precipitații: ploi în 16-17, 19 și 20 noiembrie; posibile ninsori scurte, în 20 noiembrie, în nord-est

Vremea/prognoza meteo: Săptămâna 21-27 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

  • Temperaturi: maxime de 1-12 grade Celsius (mai cald în 24-25 noiembrie, mai frig în 27 noiembrie); minime între -5 și 4 grade Celsius
  • Precipitații: posibile ploi în 23-24 noiembrie, în Transilvania

Vremea/prognoza meteo: Săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

  • Temperaturi: maxime de 0-9 grade Celsius (mai frig în 28 noiembrie-1 Decembrie, mai cald în 2-4 decembrie); minime între -6 și 4 grade Celsius
  • Precipitații: posibile ploi în 4 decembrie, în Transilvania și Banat

Vremea/prognoza meteo: Săptămâna 5-12 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

  • Temperaturi: maxime de între -1 și 10 grade Celsius (mai cald în 5-7 decembrie, mai frig spre finalul săptămânii); minime între -9 și 3 grade Celsius
  • Precipitații: posibile ploi în 5-7 decembrie; ninsori în 8-11 decembrie în Transilvania și Banat, respectiv în 7 decembrie în nord-est

surse: meteoromania.ro, accuewather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax