Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea se răcește în toată ţara. Temperaturile scad sub 0 grade. Prognoza meteo până la sfârșitul lunii noiembrie pe regiuni

Publicat

Va fi vreme rece până în 19 noiembrie, iar apoi se mai încălzește ușor. Temperaturile scad din nou după 21 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme în regiunile din țară, pentru perioada 15-29 noiembrie.

Vezi și VREMEA în ALBA, 15-21 noiembrie: O zi mai caldă, altele mai reci. Câteva ploi și o ninsoare la munte. Prognoza pe localități

Răcire bruscă a vremii și lapoviță și ninsoare. Weekend cu vreme frumoasă

Meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Alina Șerban, a anunțat, la Digi24, că un val de aer rece va aduce o răcire în România, în zonele în care acum este cald, datorită inversiunii termice, adică în vest, nord și centru. Vor fi precipitații de lapoviță și ninsoare, dar nu importante cantitativ.

Valul de aer rece se va manifesta de miercuri, joi. Veștile sunt mai bune pentru weekend, când temperaturile vor fi mai ridicate. Încălzirea vine la pachet și cu ceață scrie DCNews.ro

Temperaturi mai scăzute în sud și est

”În partea de sud și de est a teritoriului, vom avea în continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor încadra între  4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius.

În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin și temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade și 12-14 grade Celsius. Ceața va mai apărea, în mod deosebit noaptea și dimineața, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse.

Temperaturi negative, noaptea

Următoarele două nopți, în special, temperaturile vor fi ușor negative, în mod deosebit în jumătatea de nord al teritoriului, mult mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la -7… -8 grade, și ușor pozitive în sudul teritoriului.

Val de aer rece în România. Lapoviță și ninsoare

La mijlocul săptămânii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o răcire în vest, în nord și-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum ușor mai ridicate. Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece” a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Digi24.

Încălzire în weekend

”După această traversare a unei mase de aer mai rece, sperăm la o încălzire, soluțiile modelelor ne sugerează o încălzire spre weekend și săptămâna viitoare.” a continuat meteorologul, precizând că încălzirea vine la pachet cu ceață.

Prognoza meteo pe regiuni

Prognoza meteo – vremea în TRANSILVANIA

Vremea se va răci în intervalul 15 – 19 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 10 grade, spre 6-7 grade.

Ulterior, vor crește ușor spre 9-10 grade, în medie în perioada 20-22 noiembrie.

Apoi temperaturile vor scădea spre 4-5 grade, valori ce vor fi de interes pentru perioada 24-29 noiembrie.

În perioada 15-18 noiembrie, temperaturile minime vor fi de -2…0 grade, în medie, apoi vor crește spre valori în jurul a 2 grade, în data de 21 noiembrie.

Ulterior datei de 21 noiembrie, vremea va intra într-un proces de răcire. Minimele vor scădea de la 2 grade, în medie, spre -3…-2 grade până la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22-28 noiembrie.

Prognoza meteo – vremea în LA MUNTE

În perioada 15-18 noiembrie, variațiile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative.

Media temperaturilor maxime va fi de 2-4 grade.

În data de 19 noiembrie acestea vor scădea spre medii în jurul a 0 grade, apoi vor crește spre 4-5 grade până în data de 22 noiembrie.

Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului spre medii în jurul a 0 grade.

Minimele vor scădea de la 0 grade, în prima zi spre valori medii în jurul a -4 grade, în data de 19 noiembrie. Apoi vor crește treptat spre -2…-1 grad, în data de 23 noiembrie.

După data de 23 noiembrie, tendința temperaturilor minime va fi de scădere până la sfârșitul intervalului spre valori medii de -6…-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 18 și 19 noiembrie, apoi în perioada 22 -28 noiembrie.

Prognoza meteo – vremea în MARAMUREŞ

În intervalul 15-19 noiembrie, maximele termice vor scădea de la 11 grade, în medie în prima zi, spre 6 grade, în data de 19 noiembrie.

Ulterior datei de 19 noiembrie, temperaturile maxime vor crește spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în perioada 20 – 22 noiembrie. Apoi, până în data de 29 noiembrie, vor scădea spre valori de 4-5 grade.

Minimele se vor situa între 0 și 2 grade, în medie în perioada 15 – 19 noiembrie, apoi vor crește spre valori în jurul a 4 grade, în data de 21 noiembrie.

Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului, minimele vor scădea treptat spre -2…-1 grade, în medie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 18 – 28 noiembrie.

Prognoza meteo – vremea în BANAT

În intervalul 15 – 20 noiembrie, în medie, se vor înregistra valori ale temperaturilor maxime de 10-12 grade și minime de 3-5 grade.

Ulterior datei de 20 noiembrie, vremea se va încălzi ușor.

Temperatura maximă va crește spre valori în jurul a 14 grade, în 21 noiembrie, apoi va scădea până spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în data de 23 noiembrie.

Procesul de răcire a vremii va continua, astfel încât media temperaturilor maxime va coborî spre valori în jurul a 5 grade până la sfârșitul intervalului.

În perioada 20-23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 4-6 grade, apoi valorile termice nocturne vor scădea spre valori medii, în jurul a 0 grade, în data de 25 noiembrie, valoare ce va fi de interes până la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Prognoza meteo – vremea în CRIŞANA

În intervalul 15 – 19 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea de la valori în jurul a 12 grade în prima zi, spre 8 grade în data de 19 noiembrie.

Ulterior, media temperaturilor maxime va crește din nou spre 12 grade în data de 21 noiembrie.

În intervalul 22- 29 noiembrie vremea se va răci treptat.

Temperaturile maxime vor scădea de la valori de 10 grade, în medie în data de 22 noiembrie, spre valori de 4-5 grade, la sfârșitul intervalului.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori de 2-3 grade în medie, în intervalul 15-19 noiembrie.

Ulterior minimele vor crește spre 5 grade, în medie, în zilele de 20 și 21 noiembrie, apoi până spre sfârșitul intervalului acestea vor scădea treptat.

În perioada 25- 29 noiembirie se vor înregistra valori în jurul a 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Prognoza meteo – vremea în MOLDOVA

În perioada 15 – 21 noiembrie, maximele termice vor scădea de la 9 grade în medie, în prima zi spre 6 grade în data de 16 noiembrie, apoi vor crește treptat până spre 12 grade, în data de 21 noiembrie.

Ulterior datei de 21 noiembrie, media maximelor va scădea ușor de la 6 grade, în prima zi spre 4…5 grade până la sfârșitul intervalului.

Minimele vor scădea de la 4 grade, în medie în data de 15 noiembrie spre valori în jurul a -1 grad în data de 17 noiembrie, apoi vor crește spre 5-6 grade, în data de 21 noiembrie.

Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului vor scădea spre valori de -2 …-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Prognoza meteo – vremea în DOBROGEA

Temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie, în prima zi a intervalului spre 8 grade, în data de 16 noiembrie.

Apoi vor crește treptat până spre 12-13 grade, în data de 22 noiembrie.

Ulterior aceste date, temperaturile maxime vor scădea ușor până spre 8 grade, în data de 25 noiembrie, apoi până la sfârșitul intervalului vor crește ușor spre 10 grade, în medie.

În perioada 15-18 noiembrie, minimele vor scădea de la 7-8 grade, în medie în prima zi, spre 3 grade.

Vor crește ulterior, în perioada 19 -23 noiembrie până spre 6 grade, apoi până la sfârșitul intervalului vor scădea treptat spre 2-4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioada 22 – 28 noiembrie.

Prognoza meteo – vremea în MUNTENIA

Temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie în prima zi spre 8 grade, în data de 17 noiembrie, ulterior vor crește spre medii în jurul a 14 grade, în data de 21 noiembrie.

Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea până spre sfârșitul intervalului spre valori medii de 8-9 grade.

Minimele vor scădea de la 4-5 grade, în data de 15 noiembrie spre valori medii în jurul a 0 grade, în data de 18 noiembrie.

Ulterior, cu ușoare variații, minimele vor crește spre 4 grade, în data de 23 noiembrie, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului, spre valorii medii de -1…0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în perioada 22 – 28 noiembrie.

Prognoza meteo – vremea în OLTENIA

Temperaturile maxime vor scădea de la 10 grade, în prima zi a intervalului spre valori medii în jurul a 8 grade, în data de 16 noiembrie, apoi până în data de 21 noiembrie vor crește spre 13 grade.

Ulterior datei de 21 noiembrie, temperaturile maxime vor scădea treptat, astfel încât la sfârșitul intervalului, în medie se vor înregistra 7-8 grade.

În perioada 15-24 noiembrie, variațiile temperaturilor minime vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra valori medii de 2-4 grade.

Apoi acestea vor scădea până în jurul a 0 grade, valoare ce va fi de interes în perioada 25 -28 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în intervalul 22 – 28 noiembrie.

sursă: meteoromania.ro, dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

Premierul Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtășit”. Ce spune despre candidatura la președinție

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi seara, într-un interviu difuzat de România TV, că îi este teamă doar de un singur lucru, respectiv să nu moară neîmpărtășit.

Este o declarație directă care vizează un anumit tip de public, făcută într-o perioadă, (sărbătorile de Crăciun), în care acest tip de mesaje prinde la oameni, consideră specialiștii în comunicare.

Ciucă a fost întrebat dacă s-a decis în privința posibilității de a candida la prezidențiale.

„În acest moment, există o singură posibilitate: să ne îngrijim de guvernare”, a replicat liderul PNL.

Nicolae Ciucă a precizat că la Sighetu Marmației nu a avut un discurs care să îl profileze drept prezidențiabil:

„La Sighet nu a fost un discurs care să urmărească profilarea unei persoane, a mea, ci pentru profilarea tinerilor în ceea ce trebuie să însemne politica”.

Totuși, Ciucă a susținut vineri la Sighetu Marmației un discurs programatic în fața liberalilor, vorbind despre schimbări doctrinare și un proiect de țară.

De ce se teme premierul României: Să nu moară neîmpărtășit

Întrebat dacă s-ar teme de vreun contracandidat, Nicolae Ciucă a răspuns: „Mi-e teamă de un singur lucru. Nu e de la mine, e de la părintele Cleopa: să nu mor neîmpărtășit, în rest nu are de ce să ne fie teamă”.

Liderul PNL a spus că este o persoană credincioasă, dar „credința nu se împărătșește, credința se trăiește, se arată prin ce facem și dacă facem bine atunci înseamnă să avem credință”.

„Adevărul e lucrul cel mai ușor de făcut și de spus. De multe ori îmi spun și colegii că sunt foarte franc și niciodată nu încerc să îmbrac în ceva ceea ce gândesc. (…) Nu e o slăbiciune”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini de la petrecerea AUR la Alba Iulia, cu pâine, slănină, sarmale și cântece patriotice, înainte de congresul național

Publicat

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se pregătește pentru Congresul Național de la Alba Iulia, cu o petrecere retrasă. Petrecerea are loc la Vila Elisabeta din Alba Iulia.

Au participat câteva sute de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu președintele partidului George Simion.

Au fost așteptați cu pâine cu unsoare, sarmale, dar și cartofi copți la jar, iar după lăsarea serii a fost aprins un foc de tabără.

Simion a ținut un discurs în fața celor prezenți, s-au cântat cântece patriotice și s-a discutat, printre altele despre oculta mondială și pandemie.

”Globaliștii n-o să dea niciodată un virus care să-i omoare și pă ei” se aude explicația unuia dintre participanți, care le vorbește celorlalți.

CITEȘTE ȘI: Congres național AUR la Alba Iulia, după 1 Decembrie: Peste 550 de membri din toată țara participă la eveniment. Ce vor discuta

Vineri, 2 decembrie, la Alba Iulia este programat un congres național al celor de la AUR.

În timpul ședinței vor fi adoptate Rezoluția AUR privind starea sistemului sanitar din mediul rural și Strategia politică a partidului pentru anii 2023 – 2024.

Congresul va începe la ora 11:00 și va avea loc în Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Focurile de artificii de 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. La mulți ani, România!

Publicat

Alba Iulia – 1 Decembrie 2022: La mulți ani, România! Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala Unirii se încheie, joi seara, cu spectacolul focurilor de artificii. 

Dacă anul trecut autoritățile locale au ales varianta spectacolului cu drone, în 2022 s-a revenit la cel ”clasic”, cu artificii, lumină și zgomot.

Vezi și La mulți ani, România! MESAJE de ZIUA NAȚIONALĂ pentru toți românii. Felicitări și urări din inimă de român, de 1 Decembrie 2022

Focurile de artificii durează circa opt minute, sub forma unui spectacol piro-muzical, pe coloană sonoră, pe muzică din lucrări folclorice românești. Sunt folosite mai multe tipuri de obiecte pirotehnice.

Sunt cinci locuri de tragere, unul la înălțime, din curtea Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mașina de Formula 1 care a câștigat titlul mondial în 2021, filmată pe Transalpina. Imagini superbe din România

Publicat

Monopostul cu care Max Verstappen a cucerit titlul mondial în anul 2021 a traversat Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, care pornește din județul Alba, iar la volan s-a aflat un pilot junior al echipei Red Bull.

Informațiile au fost publicate în urmă cu 2 zile de siteul Red Bull, dar un video care surprinde momentele extraordinare, a fost postat pe youtube joi, 1 decembrie.

Patrick, pilotul Red Bull, a traversat Transalpina și s-a îndreptat printr-un peisaj mirific spre capitala României, București, fiind ghidat de un inginer Red Bull.

Patrick Friesacher, primul pilot din academia de juniori Red Bull și fost pilot de Formula 1, a avut parte de o aventură epică, plină de provocări, pe Transalpina.

În drumul spre spre București, pilotul Red Bull s-a întâlnit și cu un cioban, care i-a urat noroc.

„- Stai, mai e un tip aici. E un cioban.

– Ia, taică. Vasilică să-ți poarte noroc.

– Mi-a dat o bucată de lână.

– E o tradiție românească, să atingi un miel pentru noroc. Dar, suntem în 2022, aparent primești doar puțină lână.

– Nu am nevoie de noroc dacă te am pe tine.

– Mulțumesc, Patrick! Acum ce s-a mai întâmplat?

– Cred că are loc o nuntă în mijlocul drumului.

– Se învârt în horă. Ar trebui să le arăți cum se face”.

În 2022, anul în care echipa Oracle Red Bull Racing și-a asigurat titlurile mondiale în Formula 1, la piloți cu Max Verstappen și la constructori, Patrick Friesacher a făcut un road trip în România pentru a descoperi Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țara noastră.

Transalpina ajunge, în Pasul Urdele, la 2.145 de metri, aproape la aceeași înălțime la care se desfășoară și Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului (2.285 de metri), cursa din calendar desfășurată la cea mai mare altitudine.

„Să am ocazia să pilotez un monopost de Formula 1 pe Transalpina a fost ceva cu adevărat special. Îmi place să descopăr drumuri spectaculoase și cu siguranță Transalpina a fost o experiență unică pentru mine.

Toate acele viraje care se succedau unul după altul, peisajele de vis, provocările întâlnite pe drum… a fost ca un vis care a devenit realitate”, povestește Patrick Friesacher.

În drumul său spre București, Patrick a avut parte de viraje spectaculoase, completate cu un peisaj de poveste pe unul dintre cele mai superbe drumuri din lume.

Dar și de provocări pe măsură. Întâlnirea cu vampirul s-a terminat fără urmări, dar probabil doar pentru că a fost pe timpul zilei, iar smocul din blana lui Vasilică îi poartă și acum noroc lui Patrick, mai ales că, se știe, piloții de curse sunt extrem de superstițioși.

După încă o serie de viraje strânse, Patrick a ajuns în mijlocul unei nunți.

Pilotul Oracle Red Bull Racing s-a prins și el în horă, iar darul de nuntă pentru miri a fost o serie de „cerculețe” făcute pe drumul cu o lățime de doar 8,5 metri.

Pe ultima porțiune din Transalpina, Patrick s-a luat la întrecere cu Toma Coconea, care și-a început deja antrenamentele cu parapanta pentru ediția din 2023 a Red Bull X-Alps, cea mai dificilă cursă de aventură din lume.

Aventura lor s-a terminat la București, în fața a 50.000 de spectatori, la Red Bull Racing Show Run.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax