Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până la sfârșitul lunii septembrie: ANM a emis prognoza meteo pentru prima lună de toamnă

Publicat

ANM a emis prognoza de vreme pentru perioada 4 septembrie – 2 octombrie 2023. Administrația Națională de Meteorologie anunță că în luna septembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în această perioadă în întreaga țară.

După câteva zile de frig, începând din 5 septembrie valorile de temperaturi vor fi în continuă creștere și anume consemnăm 21…30 de grade.

Citește și ORA de IARNĂ 2023: Când se schimbă ora în această toamnă: Ceasurile se dau înapoi, iar ziua respectivă va avea 25 de ore

În zona montană dar și în partea de sud și sud-est, vor mai fi intensificări de vânt cu rafale de 45…60 de km

În perioada următoare regimul de temperaturi care va caracteriza o vreme predominant frumoasă, pentru că de la o zi la alta mai ales în a doua parte a săptămânii , vom vorbi de temperaturi la scara întregii țări de 23 până la 31 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu director executiv la ANM.

Vremea în săptămâna 04 – 11 septembrie

Potrivit ANM, în săptămâna 04 – 11 septembrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, local în regiunile vestice, centrale, sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud- vest a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile intracarpatice.

Vremea în săptămâna 11 – 18 septembrie

În săptămâna 11 – 18 septembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord- vestice.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, mai ales în zonele montane.

Vremea în  săptămâna 18 – 25 septembrie

În săptămâna 18 – 25 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 25 septembrie – 02 octombrie

În săptămâna 25 septembrie – 02 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toată țara, a precizat ANM.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax