Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

meteo vremea flori copaci infloriti primavara

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Potrivit meteorologilor de la ANM, se încălzește în săptămâna dinainte de Paști 2024, cu temperaturi ușor mai ridicate decât cele specifice. Apoi, după jumătatea lunii mai se încălzește mai tare, cu medii ale temperaturilor peste ce ar trebui să avem în această perioadă, semn că încet – încet vine vara.

Vremea în Alba în weekend 26 – 28 aprilie: Se schimbă vremea. Se încălzește treptat, așa încât în Duminica de Florii vor fi temperaturi maxime de 22 – 24 de grade Celsius și minime ce nu coboară mai mult de 5-7 grade Celsius.

În ceea ce privește vremea de Florii și de Paște 2024, directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat la Antena 3 CNN: „Este posibil să contăm pe o vreme apropiată de normalul termic și la nivelul întregii săptămâni, așa cum știm că este debutul unei luni mai în țara noastră. Va fi o vreme în general schimbătoare, dar, în medie, temperaturile mai cresc, comparativ cu luna aprilie, cu câteva grade”.

Mateescu a precizat că ”frecvența zilelor cu valori de peste 25 de grade Celsius – care reprezintă pragul unei zile de vară, este mult mai mare în luna mai”.

Estimarea valorilor termice și a precipitațiilor în următoarele patru săptămâni, în intervalul 29 aprilie – 27 mai.

Vremea până la finalul lunii mai. Săptămâna 29 aprilie – 5 mai

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vremea până la finalul lunii mai. Săptămâna 6 mai-12 mai

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritate regiunilor, posibil ușor excedentar în zonele montane.

Vremea până la finalul lunii mai. Săptămâna 13-19 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea până la finalul lunii mai. Săptămâna 20-27 mai

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax