Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA pe trei luni. Condiţii meteo în perioada concediilor. Cât de cald va fi până în luna IULIE

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele trei luni. Dacă în mai şi iunie va mai ploua, în iulie se anunţă secetă.

Meteorologii au anunţat deja fenomene extreme şi vreme capricioasă în această vară. Lunile ploioase alternează cu cele extrem de călduroase şi cu instabilitate atmosferică.

Luna MAI

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică (14,9 grade Celsius) în sud, sud-est și vest și sub normal, local, în celelalte zone. În judeţul Alba, va fi în continuare foarte cald, în primele zile ale lunii. Apoi, valorile coboară în jurul mediei de 20 de grade.

Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă (66.5 l/mp) în sud-estul țării și vor fi excedentare în rest.

În Alba, se anunţă ploi scurte, în a doua parte a lunii.

Luna IUNIE

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică (18,3 grade Celsius), în cea mai mare parte a țării. Va fi mai cald în sud. Şi în Alba se anunţă temperaturi de 30 de grade, spre sfârşitul perioadei.

Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de mediile climatologice (84.5 l/mp) în nordul și centrul țării și vor avea o tendință spre deficit, local, în restul teritoriului.

În Alba, vor fi mai multe zile cu averse şi furtuni.

Luna IULIE

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât normal (20,2 grade Celsius) în regiunile sudice şi sud-estice și vor fi, în general, apropiate de mediile climatologice în restul țării.

Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

În judeţul Alba, în această lună, vor fi şi zile cu temperaturi apropiate de 30 de grade Celsius şi mult soare, dar şi cu averse sau furtuni.

Estimările sezoniere ANM sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax