Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA pe trei luni. Temperaturi şi precipitaţii în primăvara acestui an. Când se mai încălzeşte

Publicat

primavara

primavara ploaie Vremea se mai încălzeşte din februarie, cu temperaturi mai mari decât de obicei în sud, est şi vestul ţării şi vor fi precipitaţii abundente. Situaţia se menţine similară şi în lunile martie şi aprilie, cel puţin în ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii.

Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada februarie-aprilie, în regiuni din ţară.

Februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât media climatologică, în sudul, estul şi local vestul ţării. În celelalte regiuni se vor situa, în general, în limite apropiate de mediile climatologice (-1 grad Celsius).

Cantităţile de precipitaţii vor putea fi excedentare în regiunile nord-vestice, vestice şi parţial, în cele centrale. În restul ţării, vor fi apropiate de mediile multianuale (31.6 l/mp).

Martie

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste normalul perioadei în sudul, sud-estul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa, în general, în limite normale (3.5 grade Celsius).

Precipitaţiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic (38.3 l/mp), în cea mai mare parte a ţării.

Aprilie

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice (9,3 grade Celsius), în cea mai mare parte a ţării.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale (51,3 l/mp) în sud şi local în est, iar în restul ţării vor avea o tendinţă spre excedent.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax