Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea se încălzește. ANM anunță că urmează o perioadă cu precipitații. Prognoza meteo 22 ianuarie – 19 februarie

Publicat

Scăpăm de frig dar vin ploile. Vremea va fi mai caldă decât cea specifică perioadei în următoarele patru săptămâni, potrivit ANM

Prognoza meteo publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie anunță precipitații excedentare în special în zona munților Apuseni și în partea de nord vest a țării.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat că în această săptămână, în toată țara vom avea temperaturi geroase, cu minime de -18 grade. Este posibil ca în anumite zone ale țării să mai ningă.

Vremea se va încălzi ușor începând de joi, 25 ianuarie a.c., dar temperaturile vor fi tot negative.

„Vom vorbi de încălzire și de creștere a valorilor termice, dar doar timid, aș putea spune, pentru că ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, adică diferențele vor fi, într-adevăr, între 0 până la 7…8 grade începând de joi, din a doua parte a acestei săptămâni.

Minimele vor crește ușor, dar vor rămâne preponderent negative, până la valori de -5 grade, ulterior 1…2 grade în zona litoralului, dar și în Capitală.

„Cu siguranță rămâne incidența acestui val de aer polar care va aduce, în următoarele zile, și posibilitatea să mai înregistrăm precipitații mixte în extremitatea de vest, dar și în nordul Moldovei.

La munte vom avea intensificări ale vântului cu viteze la rafală care vor depăși 60…70 km/h, viscolind stratul de zăpadă și spulberând zăpada depusă. Așadar un episod autentic de iarnă, cel mai rece de până în prezent, din această iarnă”, a mai spus directorul ANM la Antena 3 .

Vremea în săptămâna 22.01.2024 – 29.01.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud-vest a țării.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, precum și în cele vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul și sud-vestul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax