Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Vremea SE ÎNCĂLZEȘTE din nou în județul Alba, datorită unei mase de aer cald din Nordul Africii. Ce temperaturi vor fi

Publicat

Meterologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Alina Șerban anunţă că începând de sâmbătă, odată cu intrarea în România a unei mase de aer cald, vremea se încălzeşte semnificativ, mai ales în zonele înalte.

De astăzi, în ţara noastră a pătruns o masă de aer cald din nordul Africii, lucru care va determina o încălzire semnificativă.

„Într-adevăr, intrăm într-un proces de încălzire. Şi la această oră înregistrăm temperaturi de 13… 14 grade Celsius. Sunt zone unde a ieșit și soarele, respectiv în sud-estul teritoriului și în Transilvania. În zilele următoatre, astfel de temperaturi se vor regăsi în mare parte din țară.

În acest moment, un sistem precipitabil va traversa țara. Îl vom regăsi în regiunile estice, astfel că vom avea ploi slabe cantitativ”, a declarat Alina Şerban pentru Observator.

Vremea în Alba. Sunt între 8 și 10 grade la ora 14.00, în majoritatea localităților din Alba față de temperatura considerată normală, de 2 grade Celsius.

La noapte mercurul termometrelor va coborî la -1 grad Celsius la Alba Iulia, dar va fi mai frig în zonele montane înalte ale județului. 

În schimb, de mâine și până vineri, 20 decembrie, maximele fiecărei zile vor trece de 10 grade Celsius (cu un maxim de 12 grade vineri), în timp ce noaptea se va înregistra -1 grad. Acest lucru este valabil pentru Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj și Ocna Mureș. 

În zona Munților Apuseni este ceva mai frig. La Abrud și Câmpeni sunt aproximativ 5 grade Celsius dar săptămâna viitoare va fi mai cald decât în restul județului. Maximele vor fi înregistrate miercuri – 14 grade și joi 13 grade Celsius. 

În zona cea mai înaltă a județului, respectiv la Oașa, va fi mai cald cu 7-8 grade decât normal: vor fi 3-4 grade pe parcusul zile și -5 noaptea. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax