Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vremea se menține geroasă, joi și vineri. Cea mai scăzută temperatură din Alba a fost la Blaj: minus 22 grade Celsius

Publicat

frigVremea se menține deosebit de rece joi și vineri în aproape toată țara. Deși valorile termice vor marca, joi, o creștere ușoară față de intervalul precedent, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Temperatura cea mai scăzută în județul Alba s-a înregistrat joi dimineața la Blaj, unde termometrele au înregistrat minus 22 Grade Celsius.

În România, cea mai scăzută temperatură din această iarnă, minus 35 de grade Celsius, a fost înregistrată, joi dimineaţă, la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, în timp ce la Braşov au fost minus 33 de grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc minus 29 de grade Celsius.

Vineri, vremea va fi geroasă dimineaţa în sudul, estul şi centrul teritoriului, apoi valorile termice vor creşte uşor şi se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor cădea precipitaţii în regiunile intracarpatice şi local în restul teritoriului. În Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi la munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei, la începutul intervalului în vest, iar pe timpul nopţii în est şi sud-est. În nord-vest şi în zona Carpaţilor Occidentali şi Orientali cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, viscolind sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 7 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 şi 3 grade.

Medicii atrag atenția că expunerea prelungită la temperaturi scăzute poate cauza hipotermie, degerături, dar și probleme legate de starea psihică precum somnolență, pierderi de memorie, dificultăți de vorbire iar pe vreme friguroasă se pierde până la 50% din căldura corpului prin extremități.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax