Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea se schimbă de Paști: Temperaturi mai mari de Înviere, furtuni cu descărcări electrice și grindină, ninsori la munte

Publicat

nori furtuna vant

Vremea se schimbă din nou. În următoarele zile ne așteaptă temperaturi peste normalul perioadei, dar și furtuni violente cu căderi de grindină. În noaptea de Înviere, cel mai cald se anunță în sud-estul țării. La munte sunt anunțate lapoviță și ninsori.

În unele zone, un front atmosferic va aduce averse de ploaie, însoțite, pe alocuri, de vijelii și descărcări electrice.

Vineri, 14 aprilie, frontul va traversa jumătatea vestică a României, în timp ce sâmbătă, 15 aprilie, aversele vor avea un caracter local. De Paște, vremea va fi caldă și destul de însorită, cu maxime de până la 25 grade Celsius în sudul țării, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat, anunță antena3.ro.

Sâmbătă, 15 aprilie, în noaptea de Înviere, vremea se va menține caldă în regiunile sudice și estice. În restul țării vor fi valori termice apropiate de cele normale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 22 grade Celsius, iar cele minime, între 0 și 10 grade Celsius.

Cerul va fi temporar noros și local vor fi averse și descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină. În zona montană înaltă, trecător, vor mai fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, la altitudini mari, în regiunile nord-vestice, dar și de scurtă durată în timpul ploilor. Dimineața și noaptea izolat se va forma ceață în zonele joase de relief.

Duminica Paștelui va începe însă cu ploi în unele zone din Dobrogea, care în timpul zilei se vor extinde în toată jumătatea de est a României. Va ploua mai ales în nordul și estul Munteniei, Moldova și estul Transilvaniei, unde cantitățile de precipitații vor depăși, local, 15 – 20 l/mp.

Pe alocuri, îndeosebi în Muntenia, vor fi posibile și averse însoțite de descărcări electrice. Intervale cu ploaie vor fi și în celelalte regiuni, dar pe spații mai restrânse.

În schimb, în vestul țării și, local, în Oltenia, vremea va fi destul de agreabilă, iar temperaturile vor urca până la 18 – 21 de grade. În restul țării, maximele vor fi cuprinse, în general, între 13 și 17 grade.

Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni

Săptămâna 17 – 24 aprilie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele vestice și centrale, iar în nord-vestul extrem va fi deficitar.

Săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în sud-vestul țării, dar și ușor excedentare în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 1 – 8 mai 

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 8 – 15 mai

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

sursa: meteoromania.ro, antena3.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax