Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea se schimbă radical: de la ploi și ninsori la maxime de peste 20 de grade. Prognoza ANM

Publicat

În această perioadă, sunt variații mari de temperatură de la o zi la alta. Vremea se schimbă radical. După un episod mai rece, urmează zile cu temperaturi maxime de peste 20 de grade Celsius. Nu va dura mult însă.

Meteorologii vorbesc de o secvență de răcire de scurtă durată, după care, de joi vine vreme frumoasă și caldă, mai caldă decât în mod normal.

”Avem o secvență de răcire, însă de foarte scurtă durată. Și doar pentru anumite zone ale țării. Vorbim aici în mod deosebit de partea de sud, de est și parțial de centrul teritoriului, pentru că în regiunile vestice și nord-vestice vremea este frumoasă, caldă, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Ne așteptăm la maxime, în regiunile respective, asemănătoare cu cele de ieri, 17-18 grade, sau chiar 19 grade în unele zone.

Citește și VREMEA până în 24 aprilie: condiții meteo de Florii și Paște. Când scad iar temperaturile. Prognoza ANM pe 4 săptămâni

Însă în sud, în sud-est, vorbim și de nori, de ploi, chiar dacă sunt în restrângere și slabe cantitativ. Nebulozitatea se va menține până spre seară, astfel încât temperaturile vor fi mai scăzute decât am avut ieri. Vorbim de maxime ce vor mai atinge cu greu 15-16 grade în zona Olteniei, pentru că în Muntenia, în Dobrogea, nu vor fi mai mult de 13 grade Celsius”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3.

Temperaturi peste 20 de grade

De joi, vremea se încălzește considerabil. Dar nu va dura foarte mult vremea caldă.

Mâine, temperaturile maxime la nivelul întregii țări se vor situa între 15 până la 20 grade, cele mai ridicate în regiunile vestice, poate ușor mai scăzute pe litoral, 12-13 grade, iar vineri vremea va deveni deosebit de caldă.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime de 20 și ușor peste 20 de grade în multe zone, în Banat, Crișana, chiar și Maramureș.

În Muntenia, în Oltenia, în Moldova foarte multe valori de 20 de grade, în condițiile în care precipitațiile se vor restrânge pe parcursul zilei de astăzi, iar mâine și poimâine nu vor mai apărea”, a precizat meteorologul.

Ce se va întâmpla din weekend

”De sâmbătă însă, sisteme frontale vor mai traversa teritoriul țării noastre, vor mai aduce schimbări și în aspectul termic. De altfel, din nou se va răci în weekend în jumătatea de nord a teritoriului”, a spus Șerban.

În Alba, de exemplu, după maxime de 20-22 de grade, joi și vineri, vremea se răcește sâmbătă și duminică și revin ploile. Iar săptămâna viitoare sunt anunțate chiar și ninsori în zone mai joase.

VREMEA/prognoza meteo până în 2 aprilie: TRANSILVANIA

Vremea va fi caldă în perioada 20 – 25 martie, astfel că vor fi zile în care se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 16 – 18 grade.

La finalul lunii martie şi în primele zile ale lunii aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a maximelor de 12 – 14 grade.

Media regională a temperaturilor minime se va situa între 2 şi 6 grade, însă spre finalul lunii martie (30 şi 31 martie) vor fi posibile valori în jurul a zero grade.

Vor fi ploi slabe în 21 şi 22 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 25 martie când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

VREMEA/prognoza meteo până în 2 aprilie: BANAT

Săptămâna 20 – 26 martie va fi în ansamblu mai caldă faţă de normalul climatologic al perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi în medie cuprinse între 16 şi 21 de grade.

Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14 – 15 grade.

Media temperaturilor minime, pe parcursul intervalului, va avea mici variaţii şi se va situa între 3 şi 8 grade, cu cele mai calde nopţi în intervalul 24 – 26 martie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 25 martie, iar până atunci, acestea vor fi posibile doar izolat.

VREMEA/prognoza meteo până în 2 aprilie CRIȘANA

În această săptămână, deşi vor fi uşoare variaţii în regimul diurn şi nocturn al temperaturii, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu maxime ce se vor situa în general între 16 şi 20 de grade, respectiv minime de 4 – 8 grade.

După acest interval, tendinţa va fi de răcire, astfel că valorile termice vor reveni în limite normale.

Sunt estimate medii ale temperaturilor maxime de 12 – 14 grade şi minime de 2 – 4 grade.

Vor fi ploi slabe în 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 25 martie când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

VREMEA/prognoza meteo până în 2 aprilie: MARAMUREȘ

Pe durata săptămânii în curs, media temperaturilor maxime se va situa între 16 şi 18 grade. După aceste zile calde tendinţa generală va fi de scădere uşoară, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade.

Temperaturile minime vor înregistra variaţii semnificative mai ales în prima săptămână, când sunt estimate medii cuprinse între 2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în 25 martie.

Ulterior, la fel ca şi în cazul valorilor diurne, tendinţa va fi de scădere, până spre 0 – 2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse va fi mai ridicată după 25 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate. În restul intervalului, precipitaţiile vor fi slabe şi se vor semnala pe arii restrânse.

VREMEA/prognoza meteo până în 2 aprilie: MOLDOVA

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 14 – 15 grade, apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori de 20 – 22 de grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie.

Începând din 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 12 şi 16 grade.

Media regională a temperaturilor minime se va situa între 4 şi 8 grade, însă spre finalul lunii martie (30 şi 31 martie) şi chiar la începutul lunii aprilie, dimineţile vor fi mai reci, cu medii ale temperaturii de un grad până la 2 grade.

Se vor semnala precipitaţii, în zilele de 21 şi 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată şi în perioada 26 – 30 martie, când vor fi pe arii mai extinse.

VREMEA/prognoza meteo până în 2 aprilie: DOBROGEA

În primele trei zile ale intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 12 – 14 grade, apoi va urma o încălzire, astfel că în perioada 24 – 26 martie se vor atinge valori de 18 – 20 de grade.

În a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute, la o medie de 14 – 15 grade. Evoluţia regimului termic nocturn va fi asemănătoare, respectiv o medie generală de 3 – 5 grade, în primele zile, apoi o creştere până la 8 – 9 grade, în 25 şi 26 martie, urmată de o scădere până la 4 – 6 grade.

Sunt prognozate ploi locale în perioada 26 – 31 martie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariţie a acestora va fi redusă.

VREMEA/prognoza meteo până în 2 aprilie: MUNTENIA

În ansamblu, valorile termice se vor menţine peste normele climatologice pe tot parcursul intervalului. În primele trei zile ale intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 17 – 18 grade.

Apoi va urma o încălzire semnificativă, iar în intervalul 23 – 25 martie se vor atinge valori în general de 22 – 23 de grade.

Începând din 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 15 şi 19 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 3 şi 8 grade.

Se vor semnala ploi de scurtă durată în 22 martie, dar cu o probabilitate destul de ridicată şi în perioada 26 – 31 martie.

VREMEA/prognoza meteo până în 2 aprilie: OLTENIA

Săptămâna 20 – 26 martie va fi, în ansamblu, mai caldă faţă de normalul climatologic al perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi în cuprinse între 17 şi 22 de grade.

Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14 – 16 grade. Media zilnică a temperaturilor minime se va situa între 3 şi 7 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 26 martie, dar până atunci, precipitaţiile vor fi posibile doar izolat, îndeosebi în jurul datei de 22 martie.

VREMEA/prognoza meteo până în 2 aprilie: LA MUNTE

Valori termice peste mediile multianuale se vor înregistra în prima săptămână (20 – 26 martie), când la nivelul zonei se vor înregistra maxime între 6 şi 10 grade, respectiv minime în general între 0 şi 4 grade.

În a doua săptămână, prezenta estimare indică temperaturi maxime ce nu mai depăşesc o medie zilnică de 4 – 6 grade şi minime ce vor deveni în general negative, la valori în jurul a -2 grade.

Sunt prognozate precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ după data de 26 martie. În restul intervalului, acestea se vor semnala doar pe alocuri şi vor fi slabe.

foto: RNP Romsilva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax