Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea se schimbă radical: iarna revine în forță în mai multe zone ale țării. Cât scad temperaturile

Publicat

Meteorologii anunță o schimbare majoră a vremii. În Transilvania și Moldova, după câteva zile cu temperaturi de primăvară, vremea se răcește semnificativ. De asemenea, sunt anunțate furtuni violente și ploi torențiale. Până la sfârșitul lunii mai, vremea se va schimba brusc de la o zi la alta.

„Săptămâna va debuta cu o vreme în general mai răcoroasă, valorile de temperaturi situându-se la nivelul maximelor între 12 până la cel mult 21-22 grade Celsius şi doar 16-17 grade Celsius în Capitală. Mai rece va fi în partea de sud-est a țării. Săptămâna 22-29 mai, ultima decadă a lunii mai, vine cu valori de temperaturi în creștere în cea mai mare parte a țării”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Precipitații abundente

Potrivit meteorologilor, luni, 8 mai, vremea va deveni deosebit de rece, cu excepţia regiunilor sud-vestice unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

„Temperaturile maxime se vor încadra de la 6 la 9 grade Celsius în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei pânã la 22 grade Celsius în sudul Banatului şi al Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 8 grade Celsius. Cerul va fi variabil în vestul şi nord-vestul ţării şi mai mult noros în rest.

Astfel, va ploua în sudul, estul, parţial în centrul ţării şi izolat în rest. Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15-20 l/mp, iar îndeosebi în sud-vest vor fi însoţite de descărcări electrice”, anunță ANM.

În Carpaţii Orientali la altitudini de peste 1500 m, iar în restul zonei montane la peste 1800 m vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Local şi temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45-55 km/h. Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţă.â

„Mare atenţie la nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi deoarece în partea de nord, centru şi nord-est, temperaturile vor fi uşor negative, până spre -4 grade în zona depresionară, unde pe măsură ce cerul se degajă de nori vor fi întrunite condiţiile de apariţie a brumei”, a declarat Diana Giurgiu, meteorolog ANM, informează Antena 3 CNN.

Conform estimărilor ANM pentru următoarele 4 săptămâni, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru luna mai, în primele două săptămâni, însă în următoarele două vremea se apropie de cea normală pentru această perioadă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax