Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA se schimbă radical. ANM: Duminică, ninsori şi vânt puternic. PROGNOZA meteo pentru următoarele zile

Publicat

Au fost câteva zile cu temperaturi de primăvară, însă vremea se răcește simțitor începând din acest weekend. Temperaturile maxime încep de la zero grade și nu vor mai depăși 10 grade, iar luni vom avea parte de precipitații sub formă de ninsoare în mai multe zone din țară.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că duminică, în intervalul orar 5.00-20.00, vor fi ninsori moderate cantitativ la munte şi intensificări ale vântului în regiunile sud-estice. Vremea se răceşte accentuat.

În intervalul menționat la munte va ninge, în general moderat cantitativ în Carpații Meridionali și de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă. În regiunile sud-estice temporar vântul va avea intensificări de până la 45-50 km/h, iar pe litoral la rafală vor fi în jurul a 55 km/h.

La sfârșitul acestei săptămâni și în primele zile ale săptămânii viitoare vremea se va răci accentuat și vor fi precipitații, mai ales în jumătatea de sud a țării, la început cu precădere sub formă de ploaie, apoi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, potrivit meteoromania.ro.

Date meteo pentru săptămâna viitoare

Luni, valorile termice se vor situa, în general, în jurul celor specifice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade la Brasov, Suceava si Targoviste și 4-5 grade in Banat, la Timisoara. Se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse în jumatatea sudică a țării si sub forma de ninsoare dar numai izolat, in restul teritoriului. La munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge.

Marţi, vremea va fi uşor mai rece pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare, local în sudul ţării şi izolat în rest. La munte va ninge. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 3 grade, iar cele minime între -11 şi -1 grad.

Miercuri, cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori slabe, pe arii restrânse la munte şi în regiunile sudice şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 3 grade, iar cele minime, mai coborâte decât în noaptea precedentă, se vor încadra între -12 şi -2 grade.

De joi, valorile termice vor fi în creştere uşoară, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar spre sfârşitul intervalului şi în rest.

surse: meteoromania.ro, realitatea.net, romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax