Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vultur sur găsit la Sebeș. Specia de pasăre uriașă a dispărut din România de la jumătatea secolului trecut

Publicat

foto: facebook/ Lucian Macaveiu

Un exemplar vultur sur, specie care a dispărut din România spre jumătatea secolului trecut, a fost găsit la Sebeș, pasărea fiind prinsă, pe fondul unei stări de epuizare.

”Vultur sur, probabil extenuat, care a hoinărit din Bulgaria până în Sebeș, jud. Alba. Preluat de Asociația Prietenii Berzelor din Cristian, pentru evaluare și predare către reprezentanții organizației responsabile din țara de la sud. Se pare că provine din Croația.” a transmis Lucian Macaveiu director la Administrația Natura 2000 Trascău.

Pasărea nu are semne de răni sau alte accidentări și pe unul dintre picioare are un inel pe care scrie CK5.  Se presupune că provine din Croația.

Potrivit digi24.ro un exemplar asemănător a fost găsit în urmă cu doi ani în Rezervația Lunca Mureșului, stabilindu-se că provine din Serbia – Rezevația Naturală Uvac, care este recunoscută pentru populația de vulturi suri.

Această specie a dispărut din România la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (între anii 1940-1950) din mai multe cauze, printre ele vânătoarea, otrăvirile și agricultura. Este o pasăre necrofagă, având un rol sanitar.

Pentru că anvergura aripilor sale ajunge și la trei metri, poate parcurge distanțe foarte mari în căutarea hranei, motiv pentru care se crede că superbul exemplar care a ajuns în România provine fie din Croația, fie din Bulgaria.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax