Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Weekend alb pe pârtiile din Arieșeni și Domeniul Schiabil Șureanu: Este oficial deschis sezonul sporturilor de iarnă

Publicat

Stratul gros de zăpadă care a acoperit județul Alba face posibilă deschiderea oficială a sezonului de schi, iar primele pârtii care își așteaptă turiștii sunt cele de la Arieșeni și Domeniul Schiabil Șureanu. De vineri, 14 decembrie, administrația județeană declară deschis sezonul sporturilor de iarnă, așa că lustruiți-vă schiurile, săniile și snowboard-urile și pregătiți-vă pentru un weekend alb în stațiunile montane din Alba.

Departamentul de turism al CJ Alba a comunicat starea pârtiilor de la Arieșeni și Șureanu în perioada 14-16 decembrie:

Arieşeni (stațiunea Vârtop)

Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii: în urma ninsorilor abundente, stratul de zăpadă atinge 70 cm, fiind excelent pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Meteo: conform prognozelor meteo, vremea este deosebit de rece, urmând ca sfârșitul săptămânii să fie marcat de ger și ninsori în ziua de duminică.

Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până duminică, între orele 9.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare în stațiunea Vârtop.

Domeniul Schiabil Şureanu

Drum: singura porțiune care pune probleme de accesibilitate șoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Șureanu, și anume tronsonul dintre barajul Oașa și pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă unele porțiuni de carosabil accidentat și îngust. Totuși, el este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii: în prezent, toate cele 9 pârtii (A 1, A 2, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2) sunt funcționale. Stratul de zăpadă măsoară peste 50 cm grosime, în funcție de altitudine, fiind perfect pentru practicarea sporturilor de iarnă. Predomină zăpada tip powder, ideală pentru snowboard, schi de tură.

Meteo: conform prognozelor meteo, la Șureanu vremea va fi extrem de rece, cu temperaturi minime de până la -25 grade Celsius și ninsori abundente în ziua de Duminică.

Instalații de cablu: atât telescaunul, cât și cele două teleschiuri vor funcționa în regim normal, de marți până duminică, între orele 9.30 – 16.30.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei apreschi­-uri; unități de cazare în Luncile Prigoanei și în Poarta Raiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate