Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Week-end plin pentru pompierii din Alba: Intervenţii în zona Transalpina şi la mai multe incendii în judeţ

Publicat

Pompierii din Alba au intervenit, la sfârşitul săptămânii trecute, în mai multe cazuri de incendii. Pe lângă intervenţiile din Munţii Şureanu şi Lotrului, la gestionarea incendiilor din zonele montane în apropierea Transalpinei, aceştia au mai fost solicitaţi în cazuri de arderi necontrolată de vegetaţie şi protejarea unor bunuri ce riscau să fie cuprinse de flăcări.

În ceea ce priveşte incendiile din zona Transalpina, reprezentanţii ISU Alba au precizat că „în Munţii Lotrului, am deplasat la faţa locului, începând cu data de sâmbătă, peste 100 de pompieri cu 2 autocamioane, o autospecială de intervenţie specifică acţiunilor în zonele montane, motopompe şi mijloace de primă intervenţie. În acest moment, incendiul este localizat şi se intervine în continuare pentru lichidarea acestuia.

Duminică, Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit în cooperare cu SVSU Şugag şi reprezentanţi de la Ocolul Sivic pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 6 hectare păşune alpină în zona Vf. Lui Petru. S-a acţionat pentru stingerea incendiului cu 1 autospecială de intervenţie şi mijloace de primă intervenţie. Caracteristica acestui incendiu este faptul că arderea se manifestă mocnit la nivel subteran covorului vegetal. De aceea, reprezentanţii SVSU Şugag sunt şi acum la faţa locului pentru supravegherea zonei şi luarea măsurilor pentru depistarea eventualelor focare nou apărute.”

În Sebeş, duminică, la ora 5.54, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Au fost înregistrate pagube de aproximativ 100.000 de lei, fiind distruse acoperişul din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp şi mai multe bunuri. S-a acţionat cu 2 autospeciale de intervenţie în cooperare cu SVSU Sebeş care a intervenit cu 4 voluntari şi 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă.  Cauza probabilă a incendiului a fost depozitarea jarului în apropierea materialelor combustibile.

La Cîmpeni, tot duminică, începând cu ora 20.20, a fost semnalat un incendiu la o bucătărie de vară, în localitatea Roşia Montană. Pompierii militari, cu sprijinul SVSU, au intervenit aproximativ o oră şi 40 de minute pentru stingerea incendiului ce a cuprins acoperişul clădirii de aproximativ 20 mp.

Un alt incendiu a fost neutralizat de pompierii militari din Cîmpeni, la un depozit de fân în localitatea Faţa Abrudului. Pompierii au intervenit timp de 3 ore şi 40 de minute, cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Au ars 7 tone de fân.

De asemenea, au mai fost anunţate patru arderi necontrolate de vegetaţie uscată pe teritoriul comunelor Poşaga, Galda de Jos, Bucerdea Grânoasă şi în municipiul Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax