Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

WEEKEND ALB, la munte, în ALBA: Vezi starea pârtiilor de la Arieşeni şi Domeniul Schiabil Şureanu

Publicat

Dacă ați ratat deschiderea oficială a sezonului de schi, cele două pârtii din județul Alba, Arieșeni și Domeniul Schiabil Șureanu sunt pregătite și în acest weekend pentru primirea turiștilor. Stratul gros zăpadă și ninsorile care se anunță vor face ca acest sfârșit de săptămână să fie perfect pentru schiat sau săniuș.

Departamentul de turism al CJ Alba a comunicat starea pârtiilor de la Arieșeni și Șureanu în perioada 14-16 decembrie:

Arieşeni (stațiunea Vârtop)

Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii: stratul de zăpadă atinge aproximativ 30 cm, fiind potrivit pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Meteo: conform prognozelor meteo, vremea va fi rece în weekend.

Instalații de cablu: cele două teleschiuri funcționează în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.00 – 17.00. De asemenea, pârtiile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare în stațiunea Vârtop.

Domeniul Schiabil Şureanu

Drum: singura porțiune care pune probleme de accesibilitate șoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Șureanu, și anume tronsonul dintre barajul Oașa și pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă mici porțiuni de carosabil accidentat și îngust. Totuși, el este accesibil oricărui tip de autovehicul, fiind obligatorii anvelopele de iarnă.

Pârtii: odată cu noul sezon de schi, a fost introdusă o nouă pârtie, denumită A 3. Pornește de la cota 2.010 m, ajunge la cota 1.650 și are o lungime de aproximativ 1.850 m. Așadar, la Șureanu putem vorbi, în prezent, de 9 pârtii (A 1, A 2, A 3, C 1, C 2, C 3, C 4, S 1, S 2), toate funcționale. Stratul de zăpadă măsoară circa 30 cm grosime, în funcție de altitudine, dar prezintă unele porțiuni cu smocuri de iarbă și pietre, ceea ce poate fi o problemă la coborâre. De asemenea, iubitorii de freeride și schi de tură vor fi dezamăgiți, întrucât stratul de zăpadă din afara pârtiilor nu e suficient de gros pentru alunecarea în siguranță.

Meteo: conform prognozelor meteo, la Șureanu vremea va fi rece, cu temperaturi minime de până la -15 grade Celsius.

Instalații de cablu: atât telescaunul, cât și cele două teleschiuri vor funcționa în regim normal, de marți până Duminică, între orele 09.30 – 16.30.

Servicii: asistenţă Salvamont; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiei; trei apreschi­-uri; unități de cazare în Luncile Prigoanei și în Poarta Raiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. bogdan

    sâmbătă, 22.12.2012 at 13:51

    De cateva zile stratul de zapada este mai mare iar partiile sunt foarte bune
    In plus sa facut si o partie de saniuta

  2. mihai

    sâmbătă, 22.12.2012 at 13:52

    Partiile sunt foarte bun acum

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax