Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

WEEKEND de DISTRACŢIE în ALBA. Vezi evenimentele dedicate copiilor, de 1 IUNIE


Publicat

Majoritatea evenimentelor organizate în acest weekend în Alba sunt destinate copiilor, cu ocazia zilei de 1 Iunie. Cei mici sunt aşteptaţi să se distreze alături de prieteni şi familie la spectacole şi alte activităţi pline de culoare şi lipsite în totalitate de plictiseală. Şi, pentru că bucuria este molipsitoare, sunteţi invitaţi, indiferent de vârstă, să vă alăturaţi celor mai tineri la momentele de distracţie. Alba Mall vă așteaptă sâmbătă să copilăriți împreună la atelierele creative, dar să vă și recreați la puțin shopping, cu reduceri şi promoţii. Încă de vineri, în Piaţa Pascu puteţi vizita standurile producătorilor tradiţionali de la Târgul „Gustos de Alba”, care, după cum sugerează şi numele, găzduieşte cele mai vestite bunătăţi, pregătite cu drag de micii întreprinzători din judeţ.


Vineri, 31 mai

Alba Iulia găzduieşte a patra ediţie a evenimentului “Gustos de Alba”. Producători din întreg judeţul expun cele mai variate şi mai apreciate produse, în Piaţa Pascu din oraş. Târgul se desfăşoară în perioada 31 mai – 2 iunie, iar vizitatorii sunt aşteptaţi în intervalul orar 10.00-19.00. Demonstraţii culinare şi concursuri cu premii, dar şi alte atracţii îi aşteaptă pe cei care vor să guste din produsele tradiţionale ale judeţului. Evenimentele sunt destinate oaspeţilor de toate vârstele. Puteți vedea aici programul.

La Sebeş a început un eveniment dedicat vieţii şi activităţii muzicale ale uneia dintre cele mai cunoscute personalităţi născute în Sebeş, în secolul al XIX-lea. Recitaluri de pian, flaut, vioară, clavecin şi un concert simfonic al Filarmonicii de Stat din Sibiu sunt reunite în cadrul programului Zilelor Muzicale „Carl Filtsch” Sebeş, ediţia a cincea, în perioada 30 mai – 2 iunie. Manifestarea este organizată de Primăria şi Consiliul Local Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga”, Biserica Evanghelică Sebeş, Asociaţia „Transilvania – Bavaria” Munchen, Asociaţia „Carl Filtsch” Sebeş. Vezi pe Sebeș.Alba24.ro programul.

Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie va fi sărbătorită la Aiud printr-o mulțime de evenimente pentru copii și nu numai. Recital de pian, muzică folk, muzică populară, momente culturale, expoziții de icoane și desene, vor fi organizate la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu”, vineri 31 mai, începând cu ora 18.00. Vezi aici programul.

Reprezentanții administrației locale al orașului Cugir fac pregătiri pentru organizarea Zilei Copilului. Aceasta nu va fi sărbătorită pe data de 1 iunie, ci vineri, 31 mai, iar copiii vor avea parte de tot felul de surprize din partea organizatorilor. Față de anul trecut, cei mici vor avea un târg al copiilor unde aceștia își vor putea da la schimb sau vinde jucăriile pe care nu le mai folosesc. Vezi detalii pe Cugir24.ro.

Sâmbătă, 1 Iunie

Pe 1 Iunie, toată ziua, copilărim la Alba Mall. Este mesajul reprezentanţilor complexului comercial din Alba Iulia, care pregătesc o zi plină de evenimente pentru cei mici. Copiii vor avea la dispoziţie pe parcursul întregii zile de sâmbătă ateliere creative, picturi pe faţă şi reduceri la magazinele de profil. Vedeți AICI programul.

Piaţa Cetăţii din Alba Iulia va fi rezervată, sâmbătă, copiilor din oraş şi nu numai. Un nou prilej de bucurie pentru cei mici, dar şi pentru cei care încă nu au uitat ce înseamnă joaca prinde contur pe 1 Iunie. Vezi ce te așteaptă la Festivalul „Cetatea Copiilor”.

Copiii sunt invitaţi, sâmbătă, la Blaj, unde primăria organizează un spectacol de animaţie în aer liber. Muzică, dans, picturi pe faţă, personaje de poveste, sute de baloane, magie şi teatru pentru copii sunt ingredientele pregătite pentru copiii blăjeni. Mai multe aici.

Ediţia a V-a a Carnavalului Copilăriei, care se desfăşoară sâmbătă, de la ora 17.00, la Alba Mall, este organizată de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură “Augustin Bena”. Evenimentul marchează sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului și este un eveniment organizat cu copii și pentru copii. Pe scenă vor evolua într-o minunată paradă a modei preșcolarii de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, din Grupa Rozelor.

Duminică, 2 iunie

Duminică, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, începând cu ora 16.00, femeile de toate vârstele, active, optimiste, chic, dedicate unui stil de viaţă sănătos şi modern pot participa la SkirtBike. Reprezentantele sexului frumos sunt invitate să participe la eveniment îmbrăcate în ținute cât mai chic, pentru a demonstra că bicicleta reprezintă un accesoriu al feminității, al frumuseții și al libertății de mișcare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Restricții de circulație pe DN7 duminică, luni și marți. Categoriile de vehicule vizate și atenționări pentru șoferi

Publicat

CNAIR informează conducătorii auto că duminică, sâmbătă și luni vor fi restricții de circulație pe DN7 Pitești – Râmnicu Vâlcea – Veștem (județul Sibiu).

”Potrivit Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de duminică, 29 noiembrie, luni, 30 noiembrie, marți, 1 decembrie 2020 pe DN 7 – Piteşti (intersecția DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN 1)”, arată CNAIR.

Duminică 29 noiembrie 2020, interdicția este în intervalul orar 16.00-22.00, iar luni și marți, între orele 6.00 și 22.00.

Încălcarea prevederilor Ordinului MT-MAI constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, mai precizează CNAIR.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Minivacanță de patru zile, cu weekend prelungit de Ziua Națională. Perioadele cu sărbători legale 2020-2021

Publicat

Românii au minivacanță de 4 zile de Ziua Națională. Va fi liber pentru unele categorii de angajați luni, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei și marți, 1 decembrie, de Ziua Națională, pe lângă cele două zile libere din acest weekend.

Minivacanța va fi însă marcată de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, astfel încât deplasările sunt limitate, pentru a preveni îmbolnăvirile.

Următoarea perioadă cu zile libere va fi de Crăciun (trei zile) și apoi de Anul Nou.

25 decembrie – vineri – Crăciun (minivacanță de 3 zile)

26 decembrie – sâmbătă – A doua zi de Crăciun

Zile libere 2021:

1 ianuarie (vineri): Anul Nou

2 ianuarie (sâmbătă): A doua zi după Anul Nou

24 ianuarie (duminică): Ziua Principatelor Române (Mica Unire)

1 Mai și Paștele Ortodox (minivacanță de 4 zile):

30 aprilie (vineri): Vinerea mare

1 mai (sâmbătă): Ziua Muncii

2 mai (duminică): Paștele Ortodox

3 mai (luni): A doua zi de Paște Ortodox

1 iunie (marți): Ziua Copilului

20 iunie (duminică): Rusaliile (minivacanță de 3 zile)

21 iunie (luni): A doua zi de Rusalii

15 august (duminică): Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (marți): Sfântul Andrei

1 Decembrie (miercuri): Ziua Națională a României

25 decembrie (sâmbătă): Crăciunul

26 decembrie (duminică): A doua zi de Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Hoții nu mai scapă de condamnări, chiar dacă ajung la o înțelegere cu păgubiții. Legea a fost promulgată

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. Una dintre prevederile actului normativ vizează eliminarea posibilităţii împăcării în cazul infracţiunilor de furt calificat.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art. 231 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul eliminării posibilităţii împăcării în cazul infracţiunilor de furt prevăzute art. 229 alin.(l), alin.(2) lit.b) şi c). Acest articol defineşte furtul calificat.

Infracţiunile la care se referă sunt:

  • furtul săvârşit într-un mijloc de transport în comun, în timpul nopţii, de o persoana mascată, deghizată sau travestită,
  • furtul prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase;
  • furtul săvârşit prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere,
  • furtul săvârşit prin violare de domiciliu sau sediu profesional sau de către o persoană având asupra sa o armă.

„Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârşite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. (…) În cazul faptelor prevăzute la art. 228 şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală”, prevede actul normativ. Articolul 228 defineşte tipurile de furt, iar articolul 230 defineşte furtul în scop de folosinţă ca fiind furtul care are ca obiect un vehicul, săvârşit în scopul de a-l folosi pe nedrept, precum şi folosirea folosirea fără drept a unui terminal de comunicaţii al altuia sau folosirea unui terminal de comunicaţii racordat fără drept la o reţea, dacă s-a produs o pagubă.

Veste proastă pentru șoferii care parchează neregulamentar pe domeniul public. De sâmbătă, vor încasa amenzi usturătoare

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Veste proastă pentru șoferii care parchează neregulamentar pe domeniul public. De sâmbătă, vor încasa amenzi usturătoare

Publicat

Începând de sâmbătă 28 noiembrie șoferii ce-și vor lăsa mașina pe spații verzi, parcări de reședință sau spații pietonale diverse, vor risca ridicarea acesteia, și  pe lângă amenda primită, vor trebui să plătească mai multe taxe pentru recuperarea acesteia (de transport și de depozitare). Legea care nu mai cruță niciun conducător auto care parchează neregulamentar, pe domeniul public intră în vigoare.

Potrivit Legii nr. 273/2020 (apărută în Monitorul Oficial nr. 1133), aplicabilă de sâmbătă, se introduce interdicția de a parca orice tip de vehicul pe domeniul public, în afara spațiilor marcate în acest sens.

Așadar, după intrarea în vigoare a măsurilor cuprinse în Legea nr. 273/2020, cei ce-și vor lăsa mașina pe spații verzi, parcări de reședință sau spații pietonale diverse, printre altele, vor risca ridicarea ei și, pe lângă amenda primită, vor trebui să plătească mai multe taxe pentru recuperarea acesteia (de transport și de depozitare) scrie avocatnet.ro

Dacă o mașină va fi lăsată pe domeniul public, “poliţia locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului”, se precizează în Legea nr. 273/2020. Totuși, în cazul în care în mașină vor fi persoane, ridicarea mașinii nu va avea loc sau, dacă a fost deja începută, va fi întreruptă.

Până acum, potrivit Codului rutier (OUG 195/2002), era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public, această posibilitate nefiind permisă în legislație, până la oficializarea schimbării de mai sus.

De altfel, așa cum apare și în motivația ce însoțea proiectul care a devenit Legea nr. 273/2020, “[a]u existat inițiative anterioare pentru completarea OUG 195, cu aplicarea sancțiunii de ridicare a vehiculelor parcate pe spații verzi, eșuate din cauza faptului că această OUG reglementează exclusiv circulația pe drumurile publice”.

Totodată, Legea nr. 273/2020 stabilește și că atât persoanele fizice, cât și cele juridice, vor avea mai multe obligații decât în prezent în ceea ce privește îngrijirea unor bunuri pe care le au în proprietate, mai exact, a clădirilor, terenurilor sau vehiculelor

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate