Connect with us
Publicitate

ABRUD

Weekend festiv în Munții Apuseni: Ziua Minerului, Tropote în Țara Abrudului și Inimi Fierbinți în Țara de Piatră, la Abrud

Publicat

Locuitorii orașului Abrud și ai împrejurimilor vor avea parte de un sfârșit de săptămână încărcat de evenimente culturale.

Ziua Minerului, Tropote în Țara de Piatră și Inimi Fierbinți în Țara de Piatră, trei evenimente artistice vor avea loc în perioada 29-30 iulie în inima Apusenilor.

Primăria Orașului Abrud, în colaborare cu Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” organizează la sfârșitul acestei săptămâni trei evenimente menite să aducă un strop de divertisment în viața localnicilor.

Ziua Minerului

Ziua Minerului, sărbătoare care se desfășoară cu regularitate la Abrud, va avea loc în acest an pe data de 29 iulie, sâmbăta.

Evenimentul va avea loc lângă terenul sintetic de fotbal din oraș, pe spațiul fostei unități militare, și va cuprinde o serie de momente artistice în cadrul cărora, începând cu ora 17:00, vor urca pe scenă:

  • Ansamblul Țarina CupruMin Abrud, Ansamblul „Citera cu Dor” Ciuruleasa, Ansamblul Brădeana, Oana Silvia Pocola, Casile Coca, Ciprian Roman, Ramona Elena Onciu, Paula Hrișcu, ALMA, Dorina Maria Fer, Alin Joldeș, Iustina Șpan, Mirela Mămescu și Mariana Deac.

Tropote în Țara Abrudului

Concursul ecvestru „Tropote în Țara Abrudului” revine la Abrud, pentru ediția cu numărul IX.

În cadrul evenimentului se vor desfășura două probe. Prima va fi de tracțiune hipo, iar a doua va desemna „Cel mai Frumos Cal”.

Înscrierile la concurs se vor face în ziua evenimentului, 30 iulie, între orele 09:00 și 10:00, urmând ca de la 10:00 la 12:00 să aibă loc competițiile propriu-zise.

Evenimentul va avea loc la fostul târg de animale din Abrud, pe dealul Știurț.

Inimi Fierbinți în Țara de Piatră

Ziua de duminică, 30 iulie, va avea și ea momente artistice din belșug.

Festivalul-concurs „Inimi Fierbinți în Țara de Piatră”, ajuns la ediția cu numărul XXXIX (39) va avea loc lângă terenul sintetic de fotbal din oraș, pe spațiul fostei unități militare.

Concursul de interpretare a muzicii tradiționale românești va avea loc între orele 17:30 și 19:00, și va fi jurizat de Elise Stan, Roxana Gibescu și Alexandru Pugna.

De la ora 19:00 va începe un spectacol folcloric, în cadrul căruia vor urca pe scenă:

  • Ansamblul Folcloric al Județului Alba, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga, Nicolae Tuhuț, Alecandru Pugna, Cristian Pomohaci, Maria Uțiu, Daria Costea, Alina Cucui, Cristina Todor, Sebastian Șerban.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax