Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Weekend plin pentru polițiștii din Alba. Sute de amenzi și 11 permise de conducere reținute

Publicat

politie

Peste 190 de şoferi au fost sancţionaţi contravenţional, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză. Cinci dintre aceştia au depăşit regimul legal de viteză cu peste 50 de kilometri/oră, motiv pentru care, complementar sancţiunii, poliţiştii au dispus suspendarea permiselor de conducere. 

La data de 15 iunie, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor datorate vitezei excesive şi depistarea conducătorilor auto ce nu respectă regimul legal de viteză. La acţiune au participat poliţiştii rutieri din întreg judeţul ce au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică.

Cu această ocazie au fost depistaţi 196 de conductori auto ce au depăşit limita legală de viteză. Alţi 66 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru alte abateri.

Au fost reţinute 10 permise de conducere, din care 5 pentru viteză, a fost reţinut un certificat de înmatriculare şi a fost constatată o infracţiune la regimul rutier.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 65.250 lei.

Acţiune cu efective suplimentare în Sebeş

Poliţiştii din Sebeş au legitimat 114 persoane şi au verificat 55 de autovehicule, în cadrul unei acţiuni cu efective suplimentare ce a avut loc în zilele de 16 şi 17 iunie, pe timp de noapte. Totodată, poliţiştii au constatat 21 de abateri contravenţionale, sancţionate cu amenzi în valoare de peste 2.500 de lei.

La zilele de 16 şi 17 iunie, în intervalul orar 00.00 – 03.00, Poliţia Municipiului Sebeş a organizat, pe raza municipiului, o acţiune cu efective suplimentare ce a avut ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională şi prevenirea accidentelor rutiere.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost legitimate 114 persoane, controlate 55 de autovehicule şi au fost verificate 12 societăţi comerciale.

Totodată, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.520 lei, din care 3 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 14 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

A fost reţinut un permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.

La acţiune, alături de poliţişti din Sebeş, au participat poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba şi jandarmi.

Poliţiştii din Mirăslău, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 12 autovehicule cu defecţiuni tehnice.

La data de 16 iunie, poliţiştii Posturilor de Poliţie Mirăslău, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat o acţiune ce a avut ca scop depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme ce nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost verificate 31 de autovehicule, la 12 fiind identificate diverse defecţiuni tehnice.

Conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, iar complementar sancţiunii, în două situaţii s-a dispus retragerea certificatelor de înmatriculare datorită lipsei inspecţiei tehnice periodice a autoturismului.

Alţi 6 conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 5.220 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax