Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Weekend plin pentru pompieri: Peste 2000 de intervenţii de Crăciun, cu 9% mai multe faţă de anul trecut. Măsuri speciale cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Publicat

pompier

pompieri În weekendul de Crăciun, cadrele ISU din ţară au derulat peste 2000 de intervenţii, majoritatea pentru prim ajutor medical şi incendii.

În Ajun și în prima zi a Crăciunului, peste 4.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor, în cazul producerii unor situații de urgență.

Au acţionat în 2.392 cazuri de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 203 misiuni de stingere a incendiilor, 2.036 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 17 misiuni de descarcerare, 20 pentru deblocare/salvare, precum și alte 116 intervenții în sprijinul comunităților, transmite IGSU, într-un comunicat.

De asemenea, în cele două zile, 2.084 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 27 persoane au fost salvate din medii ostile vieții.

Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a crescut cu 9% față de perioada Crăciunului din anul 2015, fiind înregistrate cu 190 de intervenții mai multe în acest an.

Pentru asigurarea climatului de siguranță la nivelul comunității în această perioadă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus o serie de măsuri pentru eficientizarea misiunilor din domeniul de competență.

În vederea reducerii riscului de apariție a unor evenimente nedorite, IGSU a dispus unităților subordonate intensificarea acțiunilor preventive în zonele cu aflux mare de persoane, precum și la unitățile turistice.

Totodată, la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență au fost suplimentate efectivele de intervenție pentru a putea răspunde într-un timp cât mai scurt la situațiile de urgență generate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax