Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

WhatsApp, o nouă actualizare majoră. Cum vor putea utilizatorii trimite mesaje chiar şi atunci când nu au internet

Publicat

Utilizatorii aplicației WhatsApp vor putea trimite mesaje chiar şi atunci când nu au internet și asta grație conectării la un server proxy. 

WhatsApp a declarat că a lansat această funcţie ca răspuns la o serie de închideri de reţele la nivel mondial, potrivit Mediafax.

Aceste blocări „neagă drepturile omului şi împiedică oamenii să primească ajutor urgent”, a declarat compania în anunţul său.

Compania a precizat că „dorinţa sa pentru 2023 este ca aceste închideri de internet să nu aibă loc niciodată”, dar a decis să adauge această funcţie „în cazul în care aceste închideri continuă”, a precizat aceasta.

Citește și: WhatsApp nu mai funcționează pe 49 de tipuri de telefoane mobile, de la 1 ianuarie. LISTA modelelor de smartphone, incompatibile

Aceasta este integrată în setările WhatsApp şi le va permite utilizatorilor să introducă numele unui server proxy şi să îl folosească pentru a se conecta la internet.

Serverele proxy funcţionează ca porţi alternative între un utilizator şi internet atunci când metodele tradiţionale de conectare şi serverele au fost închise sau întrerupte, oferind conexiunea necesară între un utilizator şi site-ul web sau serviciul pe care doreşte să îl acceseze, potrivit Independent.

WhatsApp a precizat că multe dintre acestea au fost înfiinţate de voluntari şi organizaţii din întreaga lume pentru a ajuta oamenii „să comunice liber”, iar compania va oferi, de asemenea, îndrumări persoanelor cu privire la modul în care pot configura un proxy pentru a-i ajuta pe alţii.

Funcţia ar trebui să fie acum disponibilă în meniul de setări pentru toţi cei care folosesc cea mai recentă versiune a aplicaţiei, a precizat WhatsApp.

„Conectarea prin proxy menţine acelaşi nivel ridicat de confidenţialitate şi securitate pe care îl oferă WhatsApp”, a precizat WhatsApp într-o postare pe blog.

„Mesajele personale vor fi în continuare protejate prin criptare end-to-end – asigurându-vă că acestea rămân între dvs. şi persoana cu care comunicaţi şi nu sunt vizibile pentru nimeni între timp, nici pentru serverele proxy, nici pentru WhatsApp, nici pentru Meta.

Dorinţa noastră pentru anul 2023 este ca aceste închideri de internet să nu aibă loc niciodată”.

„Întreruperile precum cele pe care le-am văzut în Iran timp de luni întregi neagă drepturile omului şi îi împiedică pe oameni să primească ajutor urgent.

Deşi, în cazul în care aceste închideri continuă, sperăm ca această soluţie să ajute oamenii oriunde este nevoie de o comunicare sigură şi fiabilă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax