Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

WhatsApp, schimbare radicală de design. Ce modificări de aspect și funcționalitate va avea aplicația

Publicat

WhatsApp, schimbare radicală de design: WhatsApp lansează un nou design controversat pentru iPhone și Android. Noul aspect al WhatsApp este descris de companie ca fiind „proaspăt, accesibil și simplu”.

Precizările celor de la WhatsApp:

”Am făcut câteva modificări la modul în care arată și se simte WhatsApp, inclusiv la spațiere, culori, pictograme și multe altele.

Aceste modificări aduc o experiență nouă și modernă pentru WhatsApp și îl fac mai accesibil și mai ușor de utilizat.

Ce s-a schimbat?

Iată câteva exemple de ceea ce s-a schimbat:

Modul întunecat și un fundal mai alb: Am făcut modul întunecat și mai întunecat pentru ca textul să fie mai ușor de citit. În mod similar, am adăugat mai mult spațiu alb în aplicație atunci când este în modul luminos.

Culori: Am schimbat schema de culori. De exemplu, veți observa:

  • Nuanța de verde pe care o folosim s-a schimbat pentru a se potrivi cu culoarea mărcii noastre.
  • Folosim culoarea astfel încât să vă puteți concentra pe lucrurile care contează cel mai mult pe ecran.

Icoane și butoane: Unele dintre pictogramele și butoanele noastre arată diferit, inclusiv forma și culoarea.

Spațierea: Unele părți din WhatsApp sunt mai spațiate decât înainte.

Logo-ul WhatsApp: În fila Chats, veți vedea logo-ul WhatsApp”.

Navigare Android: Filele care se aflau anterior în partea de sus a ecranului sunt acum în partea de jos pentru a fi mai ușor de accesat.

Căutare: Bara de căutare este acum fixată în partea de sus a filei Chats.

Compania spune că filozofia de design este legată de „principiile de produs” de a păstra WhatsApp simplu, fiabil și privat.

WhatsApp spune că a reîmprospătat aspectul aplicației, făcându-l accesibil, fiind în același timp atent la schimbările care afectează „memoria musculară a oamenilor”.

Asta este bine, pentru că nu există nimic mai enervant decât un design refăcut, care te aruncă complet în aer atunci când folosești o aplicație sau un gadget.

WhatsApp, schimbare radicală de design

WhatsApp spune că a introdus o nouă paletă verde consistentă în cadrul aplicației:

„Am luat în considerare peste 35 de iterații de culori diferite, aliniindu-ne în cele din urmă la verdele iconic al WhatsApp și optând pentru o paletă care permite asocieri armonioase de culori în întreaga aplicație.

De asemenea, am sporit utilizarea culorilor neutre, permițându-ne să fim mai selectivi cu privire la locul și modul în care este folosit verdele.”

Totul pare destul de nevinovat, dar când noua versiune a ajuns pe telefoanele unor utilizatori, reacțiile au început să apară.

Problema este că acesta nu este un upgrade opțional: toți utilizatorii vor trebui să îl facă, mai devreme sau mai târziu și nu există nici o modalitate de a renunța la el.

Alte aplicații oferă posibilitatea schimbării culorilor și chiar a interfeței, dar nu și WhatsApp, astfel încât fie îți plac nuanțele de verde, fie nu, rămâneți cu ele.

WhatsApp, schimbare radicală de design: Noua variantă de WhatsApp, diferit la iPhone și Android

Există diferențe între versiunile de iPhone și Android ale aplicației.

De exemplu, fila Chats de pe iPhone se numește Chats (ei bine, asta nu este o surpriză), dar este etichetată cu logo-ul WhatsApp pe Android.

„Am auzit, de asemenea, că oamenii își doreau un mod întunecat mai întunecat. Ne-am concentrat pe un contrast mai mare și pe tonuri mai profunde pentru a reduce oboseala ochilor în mediile cu lumină slabă. Îl facem cu o nuanță mai întunecat pentru a îmbunătăți atractivitatea vizuală și lizibilitatea.”

Noul design introduce, de asemenea, un nou aspect al atașamentelor, conceput pentru a facilita trimiterea de fotografii și videoclipuri pe iOS, înlocuind un meniu pe tot ecranul cu o tavă care poate fi extinsă pentru accesarea funcțiilor.

Foto: MacRumors

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea

    marți, 14.05.2024 at 13:31

    nu am ce comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax