Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

WhatsApp testează o nouă funcție. Va permite mesajelor să poată fi șterse automat, după ce sunt citite

Publicat

whatsapp iphone

Whatsapp testează o nouă funcție – autodistrugerea mesajelor. Testele au început deja pe sistemul de operare Android, însă pe o variantă beta a aplicației oficiale.

În stadiul actual de testare, WhatsApp oferă două opțiuni privind ștergerea automată a mesajelor: după 5 secunde sau după o oră și se aplică doar în cazul grupurilor, nu și a discuțiilor private. Mesajele care se autodistrug după o anumită perioadă de timp de la trimitere ar putea fi folosite acum pentru transmiterea informațiilor sensibile, fără teama că aceastea ar putea fi accesate ulterior de hackeri.

Însă în același timp au apărut și îngrijorările. Ca și în cazul criptării, forțele de ordine ar putea protesta față de această funcție care ar putea fi folosită de infractori pentru a-și ascunde conversațiile.

Mesajele care dispar singure nu reprezintă un concept nou pentru aplicațiile de chat. Telegram, de exemplu, are de mult timp această funcție. Însă la WhatsApp lucrurile sunt puțin complicate și ar putea aduce în discuție unele subiecte sensbile. Mai ales că Facebook intenționează să creeze o infrastructură comună între cele trei platforme de chat pe care le deține – WhatsApp, Messenger și Instagram Direct – și e de văzut dacă autodistrugerea mesajelor va fi disponibilă pentru toate cele trei produse.

sursa: Business Club, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax