Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

WhatsApp va dezactiva conturile utilizatorilor care nu sunt de acord cu termenii și condițiile. Ce perioadă au la dispoziție

Publicat

Utilizatorii WhatsApp care nu acceptă termenii și condițiile actualizate până la data limită de 15 mai nu vor putea primi sau trimite mesaje până nu vor face acest lucru.

Contul lor va fi listat ca „inactiv”. Și conturile inactive pot fi șterse după 120 de zile.

Apelurile și notificările vor funcționa în continuare pentru „o perioadă scurtă de timp”, dar a raportat TechCrunch, probabil doar pentru „câteva săptămâni”.

WhatsApp a anunțat actualizarea în ianuarie și imediat după anunț utilizatorii au reacționat. Aceștia au crezut că WhatsApp va comunica datele lor personale companiei mamă, Facebook.

Ulterior, compania a clarificat că acest lucru nu se va întâmpla: actualizarea este de fapt menită să permită efectuarea de plăți către companii.

WhatsApp a anunțat controversatul update în luna ianuarie

WhatsApp partajează deja unele informații cu Facebook, cum ar fi adresa IP a utilizatorului (o secvență de numere atașate la fiecare dispozitiv care se conectează la internet, poate fi folosită și pentru a identifica locația sa) și achizițiile efectuate prin intermediul platformei.

Dar acest lucru nu este cazul în Europa și Marea Britanie, unde există diferite legi privind confidențialitatea.

În urma anunțului inițial, platforme precum Telegram și Signal au înregistrat o creștere uriașă a cererii, deoarece utilizatorii WhatsApp căutau servicii alternative de mesaje criptate.

WhatsApp a întârziat lansarea inițială și a schimbat acum modul în care notifică utilizatorii despre modificări.

Serviciul de comunicare a fost cupărat de Facebook în 2014 și l-a dublat oarecum în această perioadă pe cel al companiei, Messenger.

În 2017, autoritățile de reglementare europene au luat măsuri împotriva Facebook pentru partajarea numerelor de telefon ale utilizatorilor WhatsApp cu rețeaua sa socială Facebook, în scopuri publicitare.

În aceste condiții, un număr foarte mare de utilizatori au început să își instaleze Signal, dar și Telegram, alte două aplicații de comunicare, asta chiar dacă cel puțin momentan nu renunță nici la WhatsApp.

Sursă: BBC.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax