Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Windows 10 poate detecta rularea de aplicaţii sau jocuri piratate și le poate dezactiva

Publicat

windows 10 Microsoft a actualizat termenii de utilizare ai sistemului de operare Windows 10. Potrivit acestora, noul sistem de operare poate identifica versiunile piratate de programe software sau, dacă sistemul folosește periferice neautorizate, le poate dezactiva.

Gigantul IT a introdus o secțiune controversată în termenii și condițiile platformei, cu care fiecare utilizator trebuie să fie de acord pentru a-l putea folosi. Publicația Alph este prima care a observat acest lucru. Măsura a intrat în vigoare de la 1 august.

„Putem verifica versiunea de software și descărcările de update-uri sau putem aplica schimbări de configurație în mod automat, inclusiv pe cele care previn accesarea serviciilor Windows, jocurilor piratate sau folosirea de dispozitive hardware periferice care nu sunt autorizate”, precizează secțiunea controversată 7b.

Microsoft nu a făcut precizări suplimentare, însă paragraful arată că Windows 10 e capabil să scaneze programele, să le identifice pe cele contrafăcute sau piratate și să blocheze accesul la ele. Totuși, e puțin probabil ca noul sistem de operare să facă verificări de mare amploare, mai ales că gigantul IT nu a enumerat ce fel de software-uri vor fi scanate.

sursa: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax