Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

YouthBank pune la bătaie un fond de 21.500 de lei pentru proiectele realizate de liceeni în 2012. Vezi ce trebuie să faci

Publicat

Fundaţia Comunitară Alba lansează o nouă rundă de finanţare a proiectelor realizate de tineri prin programul YouthBank. Pentru anul 2012, echipa YouthBank şi partenerii lor au reuşit să mobilizeze un fond în valoare de 21.500 de lei, din care vor fi acordate granturi cu valori cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

Tot ce trebuie să facă liceenii este să iniţieze şi să implementeze proiecte prin care să răspundă nevoilor pe care ei le identifică în comunitatea din care fac parte şi să trimită aplicaţiile până la data de 16 martie, la adresa yb@fundatiacomunitaraalba.ro. Înscrierea în concurs se face pe baza formularului ce poate fi descărcat împreună cu ghidul de finanţare a concursului, de pe www.fundatiacomunitaraalba.ro sau alba.youthbankromania.ro. Aplicaţiile primite vor urma un proces de preselecţie, în perioada 17-18 martie, urmat de o consultană pentru proiecte. Interviurile cu echipele proiectelor declarate eligibile vor avea loc în perioada 21-23 martie, iar selecţia finală se va desfăşura în perioada 24-25 martie. Anunţarea câştigătorilor se va face în 26 martie, iar pe urmă vor urma training-urile. Termenul final de raportare a proiectelor este 15 iunie.

„Am reuşit să strângem echivalentul a 5.000 de euro pe care vrem să-i oferim liceenilor care studiază în Alba Iulia în cadrul unui concurs de proiecte. Tot ce trebuie să facă aceşti tineri este să acceseze unul din cele două site-uri şi să vadă cu ochii lor cât de puţin complicat este să scrie şi să realizeze un proiect pentru comunitate”, a declarat Dorin Sava, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Alba.

Pentru a aplica la această rundă de finanţare a programului:

– liceeni trebuie să facă parte dintr-o echipă de minim 3 persoane

– proiectele propuse trebuie să se desfăşoare pe aria geografică a judeţului Alba

– proiectele pot răspunde unor nevoi identificate la nivelul comunităţii şi pot acoperi orice domeniu: activităţi sportive, artă, ecologie, sănătate, muzică, IT, etc.

– sunt încurajate proiectele inovative care pot genera resurse pentru a creşte impactul pe termen lung

– suma solicitată poate fi între 1.000 şi 2.500 de lei pe proiect

– perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (aprilie-mai 2012).

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax