Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

YouthBank 2013: Liceenii din Alba pot beneficia de 22.000 lei, pentru a-și dezvolta ideile de proiecte

Publicat

tineri

Programul YouthBank, destinat liceenilor din Alba, îşi deschide porţile şi în acest an cu dorinţa de a finanţa noi proiecte şi de a coopta noi membri. Anul acesta, elevii vor beneficia de suma de 22.000 de lei pentru a-şi dezvolta ideile. Pe lângă munca pe care membrii o vor depune pentru a-şi putea finanţa proiectele, vor avea parte şi de distracţie în taberele şi training-urile organizate pentru ei. De asemenea, şi în acest an va avea loc Balul YouthBank, organizat în data de 22 februarie.

Cel de-al patrulea an de YouthBank a fost lansat marţi la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezența conducătorului proiectului, Dorin Sava și a altor membri. Din programul de anul acesta fac parte 11 tineri, membri mai vechi sau proaspăt intraţi în proiect. Pentru noul an de YouthBank, cei 11 de tineri şi-au stabilit un program concret. În prima parte a anului, aceştia se vor ocupa cu strângerea de fonduri organizând diferite activităţi (concursuri de karaoke, vânzări de calendare sau felicitări concepute chiar de ei).

Cea de-a doua etapă pe care echipa YouthBank o are în plan este cea de pregătire. Elevii vor aplica și interpreta chestionare, vor participa la un training și la tabăra de vară, unde vor putea socializa și schimba păreri cu alți membri YouthBank.

Programul YouthBank este coordonat la nivel național de Asociația pentru Relații Comunitare și este dedicat liceenilor. Tocmai pentru a afla reacțiile celor implicați direct și indirect în program, în licee au fost aplicate 770 de chestionare. În urma acestor chestionare s-a aflat că tinerii implicați în activități de voluntariat au făcut acest pas „pentru a schimba ceva”, „din curiozitate”, pentru „socializare”, pentru „a-și ocupa timpul” sau „pentru recompensă”, cea mai mică parte dintre ei.

Programul încurajează implicarea tinerilor în viața comunității. Prin implicarea directă a tinerilor în acțiuni comunitare, ei câștigă încredere în ei, dobândesc abilități de comunicare, negociere și administrare financiară. În cei trei ani de program au fost finanțate 26 de proiecte depuse de elevi ai liceelor din Alba Iulia, iar valoarea finanțărilor acordate depășește 42.000 lei.

Cristina NICOLA

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. maresiG

    miercuri, 13.02.2013 at 15:56

    ce uratai fata aia..huoo

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax