Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

YouTube ar putea deveni o rețea socială asemănătoare cu Facebook. Intenționează să introducă fotografii, sondaje și text la serviciul video

Publicat

youtube-logo YouTube, cel mai mare serviciu de video-sharing din lume, ar putea deveni o reţea socială cu o funcţionalitate mai apropiată de Facebook şi Twitter, în care şi-ar putea face loc şi alte tipuri de conţinut, pe lângă video.

Pe fondul concurenței de la Facebook, Snapchat și Twitter, YouTube este în curs de dezvoltare a unei facilități numite „Backstage” (În culise), unde utilizatorii pot partaja fotografii, sondaje, link-uri, mesaje text și video cu abonații lor. 

Conţinutul divers pe care proiectul Backstage îl va aduce pentru YouTube ar urma să poată fi publicat automat şi pe alte reţele sociale, precum Facebook şi Twitter, într-un mod similar exportării pozelor de pe Instagram pe alte reţele sociale.

În acest fel, YouTube ar putea atrage şi oameni care nu se ocupă neapărat cu crearea de conţinut video, crescându-şi baza de utilizatori înregistraţi.

Pe de altă parte, noile facilităţi ar putea veni ca un serviciu nou dedicat creatorilor de conţinut, într-o încercare de a-i convinge să nu migreze pe Facebook, în momentul în care compania lui Mark Zuckerberg va începe să recompenseze financiar utilizatorii care postează clipuri video originale.

Abordarea celor de la Google este diametral opusă strategiei Facebook. Într-o competiţie în care se pune din ce în ce mai mult accent pe video, Facebook are o bază de peste 1,7 miliarde de utilizatori activi lunari pe care încearcă să-i convingă să posteze cât mai mult video. YouTube, de cealaltă parte, face trecerea în sens invers, de la video la alte tipuri de conţinut.

Noile facilităţi ar putea fi lansate pentru un număr restrâns de canale de YouTube chiar în toamna acestui an, scrie Venture Beat.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax