Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zăpadă de 4 centimetri pe mai multe drumuri naţionale din judeţul Alba

Publicat

Ninsoarea din ultima perioadă a afectat circulaţia pe mai multe drumuri naţionale care tranzitează judeţul Alba. Miercuri, la amiază, pe DN 71 Scărişoara – limită cu Bihor, DN1R Horea – limită cu Cluj, DN74 Buceş – limită cu Hunedoara şi DN 67 Tău – Curpet, stratul de zăpadă de pe carosabil atingea 4 centimetri. Din cauza zăpezii încărcate cu materiale antiderapante, deplasarea pe drumurile publice era îngreunată.

Reprezentantul Secţiei de Drumuri Naţionale Alba, Ovidiu Popa a spus că „pe DN1 şi DN7 se circulă în regim de carosabil la negru şi 10 utilaje acţionează pe zonele de munte. Materiale antiderapante vor fi împrăştiate şi pe tronsonul Lancrăm – podul peste râul Mureş, unde zăpada viscolită poate crea probleme participanţilor la trafic”.

Marţi, 50 de autospeciale au împrăştiat, pe raza judeţului Alba, peste 600 tone de substanţe antiderapante. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba atenţionează conducătorii auto să reducă viteza de deplsare, deoarece pe traseu pot apărea porţiuni de polei si să schimbe pneurile de vară cu cele de iarnă. La fel de importantă este verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, pentru a fi asigurat traficul în condiţii de siguranţă ori pentru a semnaliza cazurile de blocaje pe sectoarele de drum cu zăpadă.

Miercuri, la orele prânzului, nici un drum naţional nu era blocat din cauza zăpezii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax