Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zăpada din Ocna Mureș, scoasă afară din oraș cu 90 de camioane. Iarna trecută un supermarket s-a prăbușit în cavernele minei de sare

Publicat

Primarul oraşului Ocna Mureş a decis să îndepărteze zăpada excesivă de pe străzile principale din oraş, pentru a preîntâmpina riscurile pe care topirea acesteia le-ar cauza în infrastructură şi eventualele inundaţii. În acest scop, până acum au fost încărcate peste 90 de camioane care au transportat zăpada în afara oraşului, pe valea râului Mureş.

În cursul săptămânii trecute, Primăria oraşului Ocna Mureş a acţionat pentru ridicarea surplusului de zăpadă pe străzile intens circulate ale oraşului, informează ocnamuresonline.ro.

Primarul oraşului Ocna Mureş, Augustin Drăguţ, a explicat, pentru Alba24.ro, că principalul scop al acestei acţiuni este preîntâmpinarea riscului crescut de inundaţii în oraş, în momentul topirii zăpezilor: „Avem străzi pe care, la topirea zăpezii, se inundă curţi şi grădini. Din acest motiv îndepărtăm zăpada de pe acele străzi”.

Întrebat dacă zăpada excesivă ar putea fi un pericol pentru suprafaţa care s-a surpat în decembrie 2010, când s-a prăbuşit un supermarket din oraş, Augustin Drăguţ a spus: „Nu este vorba despre a preîntâmpina o eventuală surpare a terenului. În Ocna Mureş, deplasarea terenului este în limite normale, de 0,4 mm pe an”.

Cert este că dezastrul din decembrie 2010, când un supermarket s-a prăbuşit într-un crater format în câteva ore, a fost produs de infiltraţiile de apă dulce în cavernele şi galeriile rezultate în urma exploatărilor de sare, aflate sub oraşul Ocna Mureş. Inundaţiile din acelaşi an, 2010, în luna iunie, au tras şi ele greu la cântar, în situaţia creată.

Forările din ultimul timp făcute în jurul gropii formate în decembrie 2010 au dovedit că solul este compact până la o adâncime de aproximativ 50 m.  Astfel, prin îndepărtarea zăpezii din oraş va preveni infiltrarea apelor rezultate din topirea acesteia în gropile din mijlocul oraşului Ocna Mureş.

Sursa: ocnamuresonline.ro

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax