Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zboruri spre SUA cu escală în Dublin de pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca. Când vor apărea primele curse

Publicat

Compania aeriană HiSky este cu un pas mai aproape de a opera zboruri între România și Statele Unite ale Americii, după ce a depășit prima etapă a procedurii de autorizare.

Printre altele, HiSky activează și pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca, de unde în curând vor pleca zboruri peste Oceanul Atlantic, cu escală la Dublin.

HiSky lucrează intens la obținerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, emis de Departamentul Transporturilor din SUA, acord care îi va permite operarea zborurilor regulate și charter spre SUA.

Având în vedere rezultatele demersurilor efectuate până în prezent, compania comunică faptul că există o mare probabilitate ca primele zboruri transatlantice să fie anunțate în următoarele 2 luni.

Compania HiSky a solicitat în a doua jumătate lunii aprilie 2023 autorizațiile necesare pentru a opera zboruri comerciale regulate din și spre Statele Unite ale Americii.

Compania aeriană a confirmat oficial că nu va opera zboruri fără escală între România și Statele Unite, însă, potrivit informațiilor BoardingPass, ar urma să zboare spre SUA de pe aeroportul din Dublin (Irlanda), notează EconoMedia.

„Suntem foarte aproape să atingem această nouă ţintă în dezvoltarea noastră, după primul milion de pasageri, primele aeronave A321 neo înregistrate în România, obţinerea statutului de principal operator charter şi nu mai puţin de 22 de rute operate cu succes, din România şi Republica Moldova.

Dacă totul va decurge aşa cum ne aşteptăm, până la finalul verii vom deschide deja primele rute către SUA. Câştigarea încrederii pasagerilor nu este un lucru uşor de realizat pentru o companie aeriană nou înfiinţată.

Cu toate acestea, cred că în ultimii doi ani am făcut lucrurile aşa cum trebuie, astfel încât am reuşit să avem azi o cotă de piaţă semnificativă pe destinaţiile pe care le operăm. În acest context, suntem siguri că obţinerea permisului pentru zboruri transatlantice este o etapă importantă în consolidarea legitimităţii noastre pe piaţa regională”, a transmis Iulian Scorpan, CEO-ul companiei HiSky.

Pentru a face posibile zborurile peste Atlantic, HiSky a adăugat la începutul acestui an propriei flote două aeronave Airbus A321neo. Acest tip de aeronavă oferă cea mai mare autonomie de zbor din clasa sa, de până la 7.400 de kilometri. Noua capabilitate permite companiei aeriene să opereze zboruri peste ocean, cu o singură oprire de alimentare, în vestul Europei.

HiSky va deveni, astfel, prima companie aeriană privată care introduce zboruri directe din România către SUA.

Compania HiSky a fost înfiinţată în anul 2020 şi operează din România zboruri internaţionale directe cu plecare de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris şi Dublin, potrivit AGERPRES.

foto: Facebook/ Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax