Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zece deținuți de la Penitenciarul Aiud au participat la Sfânta Liturghie, la Catedrala „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiu

Publicat

aiud penitenciar

Sectorul Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Aiud a organizat vineri, 28 iulie, o nouă activitate în comunitate destinată persoanelor private de libertate custodiate în această unitate de deținere.

Astfel, zece deținuți clasificați la regimul închis, care desfășoară activități lucrative au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, ce a fost săvârșită la Catedrala „Sfinții Trei Ierarhi” din Aiud.

La finalul slujbei, părintele protopop Bogdan Ioan, parohul lăcașului de închinare, pornind de la exemplul lui Jean Valjean din romanul lui Victor Hugo, le-a vorbit acestora despre capacitatea fiecăruia de a face bine, indiferent de cât rău adună în suflet de-a lungul vieții, trecând cu ușurință peste toate nedreptățile.

Apoi, părintele Gâlea Emil, slujitor al bisericii între anii 1990-2016, le-a prezentat deținuților chipul de lumină și de mărturisitor al preotului Iosif Pop, ctitor al Catedralei din Aiud și primul protopop ortodox al acestui ținut, care a suferit chiar detenție pentru această ctitorie a sa.

Activitatea are ca scop formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială și contribuie la dezvoltarea personală a participanților spre o reintegrare facilă în comunitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax