Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zece idei de ARANJAMENT pentru MASA de Crăciun. Elegant, simplu, cu bun gust și ieftin, pentru a întregi atmosfera de sărbătoare

Publicat

decor masa craciun După alegerea și împodobirea bradului, masa festivă este, cu siguranță, vedeta zilei de Crăciun. Frumos aranjată, cu tacâmuri, accesorii și elemente decorative specifice, masa de Crăciun va întregi atmosfera de sărbătoare, iar tradiționalul prânz în familie va fi un real răsfăț.

Un aranjament spectaculos al mesei se poate obține cu puțină fantezie și îndemânare. Vă prezentăm câteva idei și variante care vă vor ajuta să îmbrăcați masa în haine de sărbătoare.

Alegerea paletei cromatice. Se poate orna și aranja masa în culorile tradiționale, roșu și verde, însă la fel de bine se poate decora în alb și argintiu, roșu și auriu, verde pastel și mov, alb și rosu, albastru și argintiu etc.

Indiferent de paleta cromatica aleasă, asigurați-vă că toate elementele decorative se asortează și se îmbină frumos și discret, formând un tot unitar.

Stabilirea stilului de ornare al mesei. Se poate opta pentru o varianta elegantă și atunci toate elementele trebuie să exprime rafinament și delicatete, însă se poate merge si pe varianta unui decor rustic. Acesta poate fi obținut cu ajutorul unor mici elemente din in sau chiar pânză de sac, a unor crenguțe și a unor conuri de brad. Tot pentru stilul rustic sunt potrivite și fețele de masă în carouri.

Folosirea globurilor de brad. Pot fi alese câteva globuri, în culori asortate serviciului de masă, care se vor aranja într-un bol din sticlă și se vor „asezona” cu câteva crenguțe proaspete de brad. Acest aranjament simplu poate fi pus în mijlocul mesei sau într-unul dintre capetele ei. Un alt aranjament unic poate fi creat din ramuri uscate și globuri. Din câteva ramuri uscate, decojite și vopsite în alb, de pildă, se poate obține un aranjament inedit. În calitate de suport se poate utiliza o vază din sticlă, de exemplu.

Decoratiuni deosebite din turtă dulce. În târgurile de Crăciun pot fi găsiți brăduți și omuleți de zăpadă din turtă dulce. Aceștia pot decora masa festivă într-un mod unic. Se pot pune în farfuria fiecărui invitat câte un brăduț din turtă dulce, învelit în folie transparentă de plastic, legată cu o panglică rosie. La plecare, invitații își vor putea lua cadoul dulce acasă.

Un mod inedit de împăturire a șervețelor de masă. O ocazie festivă, cum este prânzul tradițional de Crăciun, cere și accesorii pe măsură. Fața de masă și servețelele sunt printre cele mai importante elemente decorative ale unei mese de sărbătoare. Pentru a-i da o notă de eleganță, se pot împături servețelele într-un mod neobișnuit. O varianta simplă și de efect este rularea lor și legarea cu o panglică în ton cu decorul mesei.

Și scaunele fac parte din decor. Dacă nu există posibilitatea achiziționării sau confecționării unor huse în ton cu fața de masă, spătarele scaunelor pot fi decorate cu ajutorul unor panglici, a unor buchetele din crenguțe de brad și a câtorva globuri.

Conurile de brad pot constitui un decor ieftin și de efect al mesei de Crăciun. O simplă plimbare prin parc vă poate aduce câteva conuri de brad (cele desfăcute sunt mai spectaculoase), care pot fi vopsite mai apoi cu un spray argintiu sau auriu. După uscare, conurile se fizează în păhărele sau boluri mici, îmbrăcate în folie argintie și se așează printre farfurii și pahare, pe masa festivă. Se va obține astfel o mulțime de brăduți în miniatură, pe care-i puteți dărui, ca amintire, invitaților, la plecare.

Elemente decorative care să-i atragă pe cei mici. În magazine pot fi găsite acadele, cu ajutorul cărora se pot crea mici aranjamente decorative pentru cei mici. Se pot lega acadelele în mănunchiuri colorate, în vârful cărora se va fixa câte un glob sclipitor. Așezați un astfel de aranjament în dreptul farfuriei fiecărui copil și le veți produce bucurie.

Lumânările, un alt element decorativ. Suporturi speciale pot fi realizate din boluri, pahare, castroane, farfurii și chiar borcane. Important este aranjamentul din jurul lumânărilor. Se poate creea un decor din crenguțe de brad, de vâsc sau de merișor, din globuri, beteală, panglici sau conuri, în mijlocul cărora se pune o lumânare mare. Acest fel de aranjament arată foarte bine dacă este amplasat chiar în centrul mesei festive.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax