Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ZECE motive pentru care să te muți la Alba Iulia. Oraș liniștit, recomandat pentru afaceri, cu turism și viață culturală în plină dezvoltare

Publicat

imagini aeriene, alba iulia Se spune că în viață este bine să te muți de cinci ori pentru a căpăta experiența necesară care să te formeze ca individ. Dacă alegi să urmezi acest sfat noi credem că ultima destinație trebuie să fie Alba Iulia. Două autostrăzi îți aduc Sibiul, Deva și în cel mult doi ani Clujul la 45 de minute distanță, iar la 15 kilometri de oraș, Mercedes își face cea mai mare fabrică de piese auto din Europa de est. Cealaltă Capitală a devenit în ultimii ani un pol de atracție pentru turiști, un loc în care, din luna aprilie și până în noiembrie, aproape în fiecare weekend se întâmplă ceva. O oportunitate pentru investiția în turism și servicii conexe. Concerte, spectacole, teatru, film, evenimente care adună în Piața Cetății, și nu numai, zeci de mii de oameni. Am putea zice că pentru orice om care își dorește o viață liniștită dar și activă din punct de vedere cultural, Alba Iulia ar fi o destinație perfectă. 

Iată câteva motive care ar putea să te convingă să te muți la Alba Iulia:

1. Recent, orașul Alba Iulia a fost inclus în clasamentul celor mai bune 40 de orașe pentru afaceri din 2016, realizat de Forbes. Administrația orașului are pregătite terenuri gratuite și facilități pentru investițiile de peste 1,5 milioane euro.

2. Alba Iulia ocupă locul 5 în România, într-un top al indicelui vitalității culturale locale. Aproape săptămânal ai ocazia să participi de evenimente culturale și spectacole.

3. Alba Iulia se află la intersecția a două autostrăzi importante. În cel mult doi ani în 45 de minute vei putea ajunge la Cluj Napoca. Acum pe autostradă ajungi foarte repede la Sibiu sau la Deva

4. Într-un top realizat de un renumit blogger de turism, Alba Iulia a fost desemnat cel mai romantic oraș din România.

5.  Alba Iulia are o bună infrastructura de transport local. Un sistem modern de transport cu autobuze, considerat cel mai bun din Europa.

6. Alba Iulia se află la numai 15 km de cea mai mare fabrică de componente auto Mercedes din Europa de est, iar concernul german continuă să își dezvolte capacitățile de producție.

7. Alba Iulia se află pe locul doi în topul destinațiilor din România recomandate de turişti, pe TripAdvisor. Turismul și serviciile vor fi zone fertile pentru investiții în următorii ani.

8. Un apartament la Alba Iulia te costă jumătate cât unul similar în Cluj Napoca sau Sibiu. Terenurile sunt de 2 ori mai ieftine decât în marile orașe din jur.

9. Alba Iulia este un oraș liniștit, perfect pentru a întemeia o familie. Ai grădinițe, școli bune și un centru universitar în plină dezvoltare.

10. Unele din cele mai mari companii internaționale și naționale și-au făcut unități logistice și de producție în județul Alba ceea ce a determinat ca Alba să se afle printre județele din țară cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor în 2016.  Investițiile străine de la Sebeș, Cugir, Alba Iulia și Blaj cât și dezvoltarea companiilor locale Transavia, Albalact, Jidvei, Supremia asigură că locul de muncă, în orice domeniu, nu va fi o problemă dacă de muți la Alba Iulia.

Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care Alba Iulia poate fi locul ideal în care să te muți și să trăiești. Lista poate continua și chiar sunt așteptate sugestii din partea cititorilor Alba 24.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Paul

    sâmbătă, 26.03.2016 at 18:22

    Este pe locul I in tara la cea mai mica criminalitate si ca atare cel mai sigur!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax