Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de accidente rutiere grave în Alba în opt luni. 825 de persoane decedate pe străzile din România, în 2023. Ce fac polițiștii

Publicat

Zeci de accidente grave s-au petrecut pe raza județului Alba, de la începutul anului. Polițiștii din județ, dar și cei de la nivel național trag un semnal de alarmă șoferilor. 

Aceștia le prezintă cifrele, datele care atestă numărul mare de persoane care mor sau sunt rănite grav în România. Doar în primele opt luni ale anului, la nivel național, 852 de persoane au decedat si alte 2.022 de persoane rănite grav.

Pe raza județului Alba s-au petrecut 31 de accidente grave, au transmis polițiștii.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 17 – 18 august 2023, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfăşurat, în mediul urban și rural, acțiuni de informare a conducătorilor auto și a pietonilor cu privire la regulile care trebuie respectate pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.

​​Participanților la trafic le-au fost expuse principalele cauze ale producerii accidentelor din țara noastră și au primit recomandări pentru o conduită responsabilă la volan.

Cu ocazia acțiunilor au fost sancționați conducătorii auto, bicicliștii și pietonii, fiind aplicate 226 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002, dintre care 153 la depășirea limitei legale de viteză.

De asemenea, au fost reținute 14 permise de conducere și polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanța de siguranță în mers și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax