Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Zeci de angajatori din Alba au fost amendaţi de inspectorii de muncă

Publicat

Horatiu Puiu, Inspector Sef ITM Alba

Mai multe echipe de control mixte, de inspectori de muncă din Alba şi Cluj, sprijiniţi de jandarmi au verificat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de angajatori din Alba, în special din Alba Iulia, Sebeş şi din zona Apusenilor, în vederea depistării muncii la negru, într-o campanie blitz, soldată cu amenzi totale în valoare de peste 24.000 de lei.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Horaţiu Puiu a precizat că au fost controlate societăţi din diverse domenii de activitate, de la comerţ, la marochinărie-pielărie. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, din cei 44 de angajatori verificaţi, au fost sancţionaţi un număr de nouă, cu un număr total de 14 sancţiuni contravenţionale aplicate, din care patru amenzi în valoare totală de 13.500 lei. Pe domeniul relaţiilor de muncă, au fost aplicate şase sancţiuni, din care patru amenzi, în cuantum total de 11.000. Numărul persoanelor depistate în lucru fără forme legale a fost de trei.

Cu privire la activitatea de control derulată de inspectorii de muncă din Alba, pe parcursul săptămânii au fost aplicate peste o sută de sancţiuni. Pentru muncă nedeclarată au fost date patru amenzi, în valoare totală de 15.000 de lei. În total, pentru deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă, valoarea amenzilor a fost de aproape 32.000 de lei. Pentru nerespectarea securităţii şi sănătăţii în muncă au fost date 52 de avertismente şi 6 amenzi, în valoare totală de 21.500 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax