Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de biciclişti şi căruţaşi amendaţi de poliţiştii din Alba. Nici şoferii nu au scăpat de sancţiuni. Recomandări de la oamenii legii

Publicat

carutaAproape 100 de biciclişti şi căruţaşi au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri din Alba, în urma unei acţiuni ce a avut drept scop creşterea siguranţei rutiere şi prevenirea accidentelor în care sunt implicate aceste categorii de participanţi la trafic. Amenzi au primit şi peste 140 de şoferi.

Acţiunea a avut loc miercuri, 21 octombrie, între orele 6.00 – 22.00, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, iar poliţiştii de la rutieră au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie rurală şi de la posturile de poliţie comunale.

Au fost depistaţi 64 de biciclişti şi 34 de căruţaşi care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice sau nu erau echipaţi în mod corespunzător, pentru circulaţia pe timp de noapte. Totodată, poliţiştii au aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale, conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 43.450 lei.

Pentru circulaţie în condiţii de siguranţă, Poliţia Rutieră Alba reaminteşte bicicliştilor că:

Nu au voie să circulaţi cu bicicleta, pe drumurile publice, decât după împlinirea vârstei de 14 ani.

Bicicletele trebuie conduse numai pe un singur rând, iar, dacă există pistă de biciclete pe direcţia de deplasare, este obligatorie folosirea ei.

Este obligatorie echiparea bicicletelor cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente, funcţionale.

Este interzisă circulaţia cu bicicleta, atunci când partea carosabilă este acoperita cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Bicicliştilor le este interzis să circule în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Este interzis să circule, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

Pentru a circula pe drumurile publice, bicicliștii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate.

Conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală li se reaminteşte:

Conducerea, pe drumurile publice, a unui vehicul cu tracţiune animală, necesită înregistrarea acestuia, iar conducătorul lui trebuie să aibă cel puţin 16 ani şi să nu sufere de afecţiuni de natură a-i diminua capacităţile psiho – motorii.

Vehiculul cu tracţiune animală nu poate fi condus pe autostrăzi, drumuri naționale, în municipii, precum şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare care interzic accesul.

Conducătorul vehiculului trebuie să aibă asupra sa actul de identitate.

Vehiculul cu tracţiune animală trebuie să fie dotat cu catadioptri, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, trebuie să fie dotat cu dispozitiv de iluminare, astfel încât să fie observat, cu uşurinţă, de ceilalţi participanţi la trafic. Totodată, căruţaşul trebuie să poarte vestimentaţie cu elemente reflectorizant-fluorescente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax