Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zeci de cetăţeni din Alba, păcăliţi de firmele „specializate” în reabilitări termice

Publicat

Autorităţile din Alba atrag atenţia cetăţenilor cu privire la firmele pe care le contractează pentru reabilitarea termică a clădirilor, pentru a evita eventuale neplăceri.

În cursul acestui an, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Alba a înregistrat 50 de reclamaţii de la cetăţeni: 36 reclamaţii privind lucrările de execuţie şi montaj de tâmplărie PVC, 10 reclamaţii privind termoizolaţiile exterioare, patru pentru centrale termice defecte în termenul de garanţie şi o reclamaţie la o instalaţie de încălzire pardoseală. În cea mai mare parte, deficienţele au fost constatate şi de autorităţi, în urma controalelor făcute pe teren.

Un meseriaş a luat banii… şi a plecat
La lucrările de termoizolaţii exterioare, toate reclamaţiile au fost întemeiate, iar pentru deficienţele constatate s-au dispus măsuri de remediere sau de finalizare a lucrării, în termen de 10 zile. Pentru deficienţele constatate, operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.

Conform Protecţiei Consumatorilor, abateri grave de desfăşurare a activităţii de termoizolaţii exterioare s-au constatat la PF Groza Adrian Petru din Alba Iulia. Acesta a încasat sume de bani reprezentând contravaloarea avansului său integral la valoarea lucrării de termoizolaţie, fără a începe deloc prestarea serviciului contractat. Reclamaţiile la adresa acestui operator economic, înregistrate în cursul anului 2010 au fost redirecţionate spre soluţionare Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, întrucât nu a putut fi contactat reprezentantul PF.

Totodată, în cursul anului 2009, acest operator economic a avut plângeri depuse la Comisariatul de Protecţie a Consumatorilor Alba (CJPC), pentru nefinalizarea lucrărilor contractate, ce au fost cercetate de comisari, după care a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de aproximativ 20.000 lei.

Societate economică  de montare tâmplărie PVC, cu reclamaţii

La lucrările de execuţie şi montaj de geamuri şi uşi din tâmplărie PVC s-au cercetat reclamaţiile primite , 15 fiind întemeiate, două neîntemeiate şi cinci încheiate amiabil între operatori economici şi reclamanţi. Operatorii economici reclamaţi, constataţi ca având abateri de la prevederile legale au fost sancţionaţi contravenţional şi s-au dispus măsuri de intrare în legalitate.

Abateri grave au fost constatate în activitatea operatorului economic SC „Invest Trading” SRL Ocna Mureş, ce a înregistrat la CJPC Alba 12 reclamaţii, pentru neexecuţii şi montaje de tâmplărie PVC. În cazul a 10 cercetări de reclamaţii, din cauza faptului că nu a putut fi contactat administratorul societăţii, au fost redirecţionate către Poliţie, spre cercetare şi soluţionare.

În ceea ce priveşte lucrările la centrale termice, reclamaţiile cercetate s-au soluţionat ca fiind întemeiate, fiind dispuse măsuri de reparare a produsului în termen de garanţie, conform Legii 449/2003 privind produsele de folosinţă îndelungată şi garanţiile asociate acestora.

În urma cercetării reclamaţiilor, au fost întocmite 16 procese verbale de constatare a contravenţiei şi au fost aplicate şapte amenzi contravenţionale în valoare de 13.000 lei şi  nouă avertismente.

Pretenţiile reclamanţilor sunt de remediere a deficienţelor, de înlocuire a produselor necorespunzătoare sau de restituire a avansului acordat pentru lucrări cu termen de finalizare depăşit, la care nu au început lucrările.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax