Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de copii din centrele educaţionale petrec vacanţa în tabără la Durău

Publicat

Asociaţia Filantropia Ortodoxă vine în sprijinul copiilor cu situaţii şi nevoi speciale, pasibili de abandon şcolar şi de implicare în situaţii defavorabile pentru dezvoltarea lor intelectuală, prin proiectul Reţea interregională de centre educaţionale. Pe parcursul anilor 2010 şi 2011, au fost înfiinţate în acest sens, 16 centre educaţionale în judeţele Timiş, Alba şi Mureş. În această perioadă, copiii din centrele menţionate participă la o tabără în Durău.

În aceste centre, 500 de copii primesc zilnic hrană, burse sociale lunare, sprijin la realizarea temelor pentru acasă, susţinere în dezvoltarea personală, în formarea ca oameni, după principii moral-creştine sănătoase şi în comunicarea eficientă între ei, totul în vederea unei bune integrări în societate.

Şi, pentru că este vacanţă şi şcoala mai are de aşteptat până în septembrie, copiii din centrele educaţionale au parte de distracţie şi aventură în taberele organizate special pentru ei la Durău, judeţul Neamţ, în cadrul Activităţii de dezvoltare de acţiuni specifice pentru îmbunătăţirea şi promovarea abilităţilor sociale în scopul facilitării integrării sociale, acţiune integrată în acelaşi proiect menţionat.

Prima tabără (16-22 august), aflată în desfăşurare, a pus în pas de aventură toţi cei 75 de copii din trei centre educaţionale: Centrul Educaţional „Sf. Mina” Luduş – 25 copii şi 3 însoţitori; Centrul Educaţional „Sf. Varvara” Baia de Arieş – 25 copii şi 2 însoţitori, Centrul Educaţional „Sf. Ierarh Nicolae” Roşia de Secaş – 25 copii şi 2 însoţitori.

În tabăra organizată în această perioadă, copiii vor participa la ateliere tematice, vor face orientare turistică, se vor aventura în tir-uri cu arcul, vor cânta, vor participa la ateliere de pictură, dans, origami, comunicare, teatru, fotografie, vor participa la întreceri sportive şi, ca distracţia să fie completă, vor avea parte de vânători de comori în inima munţilor.

Cei 75 de copii, împreună cu însoţitorii lor, se vor întoarce acasă în 22 august, urmând să se reintegreze în programul zilnic al centrelor educaţionale de care aparţin.

Proiectul Reţea interregională de centre educaţionale este cofinanţat din Fondul Social European prin Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Direcţia Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”, OIPOSDRU MECTS şi are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest prin crearea unei reţele de centre educaţionale. Proiectul este implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu DGASPC Alba, DGASPC Mureş, DGASPC Timiş, Arhiepiscopia Timişoarei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax