Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de elevi care chiuleau de la ore, găsiți de polițiștii din Alba. Ce măsuri au fost luate

Publicat

Zeci de elevi care chiuleau de la ore, găsiți de polițiștii din Alba. Polițiștii au continuat acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Joi, 4 aprilie, aproape 3.000 de elevi din Alba au luat parte la activități infirmativ – preventive. De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au identificat 77 de elevi care ar fi trebuit să se afle la cursuri. 

La data de 4 aprilie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii structurilor teritoriale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au acționat, cu efective suplimentare, în 78 de unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în cadrul unor activități care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță al elevilor și cadrelor didactice.

Au fost abordate teme privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, prevenirea victimizării din traficul de persoane, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea consumului produselor din tutun și a băuturilor energizante în incinta unităților de învățământ și prevenirea violenței, sub toate formele ei, la activitățile informative participând peste 2.900 de elevi.

În paralel cu activitățile informativ – preventive, polițiștii au verificat 133 de localuri publice, iar reprezentanții acestora au fost instruiți cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice, a produselor din tutun și a băuturilor energizante, elevilor.

Zeci de elevi care chiuleau de la ore, găsiți de polițiștii din Alba

Totodată, au fost identificați 77 de elevi care ar fi trebuit să se afle la cursuri, iar, în legătură cu aceștia, polițiștii au formulat informări unităților de învățământ.

Activitățile informativ-preventive au fost realizate cu sprijinul a 114 cadre didactice, care au întărit mesajul polițiștilor și care asigură o strânsă legătură între școlile în care predau și polițiștii care au în responsabilitate siguranța din incinta acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax