Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de elevi din Aiud instruiţi în acordarea primului ajutor. Parteneriat Crucea Roşie Română Filiala Alba – Primărie

Publicat

prim ajutor

În luna decembrie, 70 de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud şi-au însuşit tehnici specifice de acordare a primului ajutor.

Aceştia au învăţat cum să intervină în situaţii precum: stopul cardio-respirator, reacţii alergice, blocarea căilor respiratorii cu un corp străin, intoxicaţii, AVC, infarct, complicaţii acute ale diabetului, leşin, convulsii, fracturi, luxaţii, entorse, hemoragii, leziuni cutanate, arsuri, muşcături/înţepături de animale/insecte, degerături, insolaţii ş.a.

prima ajutor

Elevii au exersat practic toate tehnicile de acordare a primului ajutor, având la dispoziţie manechine de resuscitare, defibrilator, vestă pentru manevra Heimlich şi truse de prim ajutor complet echipate. Toţi absolvenţii urmează să primească certificate de absolvire a cursului şi legitimaţii care le atestă pregătirea în acordarea primului ajutor, manuale europene de Prim ajutor şi mini-truse de prim ajutor.

În contextul în care statisticile arată că aproape 70.000 de români mor în fiecare an pentru că nu primesc primul ajutor la timp, instruirea elevilor în acordarea primului ajutor este deosebit de importantă, impactul acestei activităţi răsfrângându-se la nivelul întregii comunităţi. O intervenţie corectă şi rapidă poate salva vieţi sau poate avea o contribuţie semnificativă asupra reducerii impactului accidentelor şi implicit a costurilor ulterioare pentru tratamentul şi reabilitarea persoanelor afectate, transmit reprezentanţii filialei Alba – Crucea Roşie.

Prin parteneriatul încheiat cu organizaţia amintită, Primăria Municipiului Aiud a realizat primul pas la nivelul judeţului Alba în ceea ce priveşte realizarea de cursuri de prim ajutor în şcoli. Pe lângă această iniţiativă în domeniul educaţiei, organizaţia a implementat în anul 2018 şi alte proiecte adresate comunităţii aiudene, în colaborare cu administraţia locală: distribuţie de pachete alimentare către familii vulnerabile din comunitate; donare scutece, pătuţuri pentru nou-născuţi şi cearşafuri pentru spitalul municipal; asigurarea asistenţei medicale de urgenţă la evenimentele locale; organizarea de concursuri pe teme de educaţie pentru sănătate pentru elevi şi preşcolari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax