Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zeci de garaje de pe strada Arieșului din Alba Iulia vor fi demolate pentru acces la noua grădiniță nr. 16 și amenajare de parcări

Publicat

Zona de pe strada Arieșului din Alba Iulia în care sunt construite și concesionate 36 de garaje pentru locuitori va fi declarată de interes public și contractele, denunțate. Aici, primăria vrea să amenajeze acces spre noua grădiniță nr. 16 și locuri de parcare. Garajele vor fi demolate și concesionarii, despăgubiți.

În ședința din 30 martie, consilierii locali au de aprobat 29 de proiecte privind renunțarea unilaterală la contracte de concesionare încheiate în perioada 2002-2021, pentru garaje pe strada Arieșului. Concesionarii ar urma să fie despăgubiți.

Pentru construirea grădiniței cu program prelungit nr. 16, prin extinderea clădirii cantinei de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa”, pentru 160 de copii, există autorizația de construire și este în curs de predare proiectul tehnic. Urmează să fie obținută autorizația pentru atribuirea contractului de lucrări.

Prin urmare, primăria cere declararea spațiilor pe care se află garajele drept imobile de interes public local, în vederea denunțării contractelor de concesionare și preluării imobilelor.

În perioada 2002-2006, pe zona liberă din spațiul verde adiacent străzii Arieșului și în zona de acostament a drumului, la cererea locuitorilor, terenul a fost parcelat și concesionat către cetățeni, pentru construirea de garaje.

Este vorba despre un teren cu suprafață totală de circa 1.110 mp (152mx7,30 ml), de-a lungul împrejumuirii unde va fi realizată noua construcție a grădiniței.

Prin demolarea garajelor și reamenajarea zonei, se pot obține 48 de locuri de parcare, ce vor putea fi folosite atât de către locuitori, cât și de către părinții care-și duc sau aduc copiii de la grădiniță, se arată în proiect.

Unele dintre contractele de concesiune sunt valabile până în 2028. O parte dintre garaje au fost deja întăbulate la cadastru, în cartea funciară.

Demolarea garajelor – precizările viceprimarului Emil Antoniu Popescu

”Exact acum o lună vă vorbeam despre avansul lucrărilor pentru amenajarea noilor locuri de parcare construite în locul garajelor (demolate) de pe strada Nicolae Bălcescu. Și, așa cum am anunțat anterior, într-o altă zonă din oraș, garajele de pe strada Arieșului sunt în atenția noastră.

Aici, situația juridică e diferită, dar scopul demersurilor noastre rămâne același: refuncționalizarea zonei pentru ca, în final, să avem mai multe locuri de parcare, într-un cadru modern și în folosul albaiulienilor.

Astfel, în contextul construirii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16, pe amplasamentul clădirii Cantină din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa, zona garajelor în discuție a devenit o zonă de interes public local, atât pentru necesitatea organizării unui acces secundar din strada Arieșului în incinta în care va fi noua Grădiniță, cât și pentru amenajarea unor parcări publice și rezidențiale.

În prezent, în acest spațiu sunt construite un număr de 36 de garaje, cu arhitectură diferită, fără a exista o concepție unitară asupra amenajării lor. Important este că, prin reamenajarea zonei, se pot obține minim 48 de locuri de parcare.

Reamintesc faptul că, în ședința ordinară, din 30 martie 2022, a Consiliului Local Alba Iulia, vor fi dezbătute și, sperăm, aprobate nu mai puțin de 29 de proiecte de hotărâre privind declararea de interes public a unor terenuri din Alba Iulia

Desigur, vor fi persoane și nemulțumite că își vor pierde garajele (în unele cazuri, doar spații insalubre de depozitare), dar trebuie să înțelegem, cu toții, că binele comunității trebuie să primeze în fața binelui individual.

Așadar, garajele vechi vor fi demolate, iar Primăria, în baza unui raport de evaluare, îi va despăgubi pe proprietarii garajelor demolate”, a transmis viceprimarul Emil Antoniu Popescu, prin rețeaua de socializare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Botoga

    luni, 28.03.2022 at 11:17

    Vedeți că până în 30 Martie mai sunt 2 zile (sau era vorba de anul 2021)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax