Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de haine, confiscate de la un magazin din Alba. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Polițiștii din Alba au confiscat zeci de articole vestimentare, de la un magazin care nu avea acte privind autenticitatea mărcilor. În acest caz, a fost deschis dosar penal. Oamenii legii au verificat, joi, 45 de comercianți din județ. 

Potrivit IPJ Alba, joi, 15 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Alba și ai Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorului Alba, au organizat o acțiune de verificare a agenților economici, în scopul protejării populației de posibile acte ilegale de comerț.

Au fost verificați 45 de comercianți, fiind constatate 11 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 14.200 de lei.

Au fost constatate două infracțiuni și au fost confiscate bunuri în valoare de 4.800 de lei.

Cu ocazia verificării făcută la o societate comercială care comercializează articole vestimentare, au fost identificate 60 de astfel de articole care poartă însemnele unor mărci celebre, în legătură cu care reprezentantul magazinului nu a putut prezenta documente privind autenticitatea sau originalitatea produselor, existând suspiciunea că sunt contrafăcute.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prevăzute de art. 102 din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, iar articolele de îmbrăcăminte, în valoare de 4.800 de lei, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit unor surse, este vorba despre un magazin din Aiud.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 17.12.2022 at 12:28

    Asta la Aiud, că în Alba Iulia aşa ceva este exclus să se întâmple, pentru că toţi au taxele la zi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax