Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Locuri de parcare libere în jurul blocurilor din Alba Iulia. Lista străzilor unde se pot rezerva parcări

Publicat

În jur de 700 de locuri de parcare au fost repartizate de Primăria Alba Iulia în ultimii ani. Deși cozile la distribuirea acestora sunt mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu, când oamenii își puneau plasele la coadă la lapte, după fiecare după repartizare rămân locuri suficiente.

Mai mult, există cazuri în care oamenii nu-și mai plătesc locurile de parcare însă se folosesc în continuare de ele. Așa, rămân zeci de locuri libere în jurul blocurilor și oamenii continuă se să îmbulzească de fiecare dată pentru a se asigura că prind locul dorit.

Pe 12 străzi din Alba Iulia există încă locuri libere de parcare, după ce fie nu au fost repartizare, fie oamenii nu și le-au mai plătit. Pe acestea există minimum 5 locuri pe care oamenii le pot închiria pe o perioadă de un an.

Va prezentăm străzile și blocurile în jurul cărora sunt parcări de domiciliu libere, pentru închiriere, în municipiul Alba Iulia.

str. B.P. Haşdeu – blocurile M5B, B3 , B8, B9
str. George Bariţiu – blocurile G2, G1, H1
str. Vânătorilor – blocurile VI5, VI2, G3
str. Toporaşilor – blocurile CT4, CT8, CV2
str. Arieşului – blocurile 245, 243, 254, 240, 250, 262, 234, 227, 228, 244
str. Craivei – blocul 40
str. V. Alecsandri – blocul 50
str. G. Şincai – blocurile M2, C2, C3, 73, D3
str. Republicii – blocurile H2, K3, D2A, D1B
str. Samuel Micu – blocurile 21, A6, G1 , G2
str. Petru Maior – blocurile 11, 13
str. Ştefan cel Mare – blocul L1

În jurul acestor blocuri se găsesc cel puţin 5 locuri de parcare libere conform situației de vineri, 6 octombrie.

Vă reamintim că începând cu data de 10 octombrie va intra în vigoare noul regulament al parcărilor din municipiu. Dacă până la ora actuală cei care plăteau parcare avea dreptul exclusiv la acel loc, de la această dată  parcările vor putea fi folosite de orice cetățean, în intervalul orar08.00-16.00.

Noul regulament modifică doar intervalul orar la care cetățenii au dreptul la parcare.

Beneficiarii locurilor de parcare au dreptul exclusiv de a folosi locul de parcare de luni până vineri între orele 16.00 – 8.00, iar sâmbăta și duminica, pe tot parcursul zilei. Între orele 8.00 – 16.00, de luni până vineri, locurile de parcare pot fi utilizate liber, de către orice persoană.

„Parcarea de reşedinţă este situată pe domeniul public sau privat al municipiului Alba Iulia, lângă imobilele (locuințe colective) utilizate de locatari.
Staţionarea autoturismelor este permisă contra cost, percepându-se o taxă anuală de 120 lei/an/loc de parcare cu TVA inclus, taxă ce se modifică prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.
Beneficiarii locurilor de parcare vor plăti şi taxa pe teren aferentă locului de parcare conform dispoziţiilor legale în vigoare.
Atribuirea unui loc de parcare este valabilă pe o perioadă de 12 luni pe bază de abonament, beneficiarul având obligaţia să achite contravaloarea integrală a taxei anuale aferente locului de parcare la data atribuirii acestuia, la sediul Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat din subordinea Consiliului local al municipiului Alba Iulia”, se arată în regulament.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    marți, 10.10.2017 at 09:05

    Pe cand trasarea si repartixarea locurilor de parcare si in zona Gladiolelor ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax