Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de mașini și sute de persoane căutate în țări din Europa, găsite de polițiști în România

Publicat

Sute de persoane și zeci de mașini căutate în țări din Europa au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Acestea făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Potrivit IGPR, în perioada 7 – 13 aprilie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 537 de persoane, 32 de autovehicule și 41 de documente.

Au fost localizate, pe teritoriul României, 359 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 11 de mandate europene de arestare. Au fost depistate 60 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen. De asemenea, au mai fost găsite 154 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Mașini și documente căutate pentru confiscare

De pe teritoriul României, au fost ridicate 31 de documente, au fost găsite 20 de autovehicule și 2 plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 178 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Mandate de arestare

Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 11 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor un autovehicul și 13 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

sursă: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax