Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de mii de euro daune pentru un biciclist grav rănit, într-un accident rutier petrecut în Lancrăm. Decizie definitivă

Publicat

Un bărbat din Alba, care a fost grav accidentat în urmă cu cinci ani, pe raza localiții Lancram va primi zeci de mii de euro daune morale. Decizia finală a fost dată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, în data de 7 decembrie 2023. 

Este vorba despre un accident rutier petrecut în 2019. Atunci biciclistul care circula regulamentar, a fost accidentat de un șofer care nu a respectat legislația rutieră.

Pe de o parte bărbatul și-a primit o pedeapsă în instanță, iar firma de asigurări a fost obligată la plata daunelor morale și materiale.

Ce s-a întâmplat

Vătămarea bărbatului a avut loc în data de 10 septembrie 2019. Atunci, bărbatul în vârstă de 65 de ani mergea pe bicicletă pe un drum din Lancrăm.

Bicilistul a fost lovit de o autoutilitară condusă de un șofer. Momentul impactului este detaliat de magistrați, în motivarea instanței.

”Când a ajuns la intersecția cu strada Nouă, având intenția de a vira la stânga înspre Sebeș, nu s-a asigurat corespunzător și nu a acordat prioritate de trecere bărbatului care se deplasa pe bicicletă, lovindu-l pe aceasta în zona centrală a bicicletei și proiectând-o pe sensul opus de mers. În urma impactului biciclistul a suferit traumatisme grave la genunchiul piciorului stâng care au necesitat 95-100 zile de îngrijire medicală”.

Decizia instanței

În primă instanță, la Judecătoria Sebeș, șoferul vinovat de accident a fost condamnat la 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cu amânare.

De asemenea, firma de asigurări, a fost obligată la sumei de 4.048,71 reprezentând daune materiale şi a sumei de 30.000 euro în echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii, reprezentând daune morale.

La Curtea de Apel Alba Iulia, în data de 7 decembrie 2023, magistrații au respins apelul șoferului vinovat. Drept urmare, decizia de la instanța de fond a rămas definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax