Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de mii de persoane în stradă, în toată țara. Proteste anti-corupție și anti-PSD

Publicat

Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă în toată țara pentru a protesta împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiției și a altor proiecte legislative, dar și față de politicienii din coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE. Duminică seara, protestatarii din București și din multe alte orașe din țară au strigat împotriva politicienilor și au afișat pancarte cu mesaje împotriva acestora.

„Continuăm ce am început iarna trecută”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”PSD, ciuma roșie” „CCR sluga PSD”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, „Noaptea hoţi, ziua mafioţi”, „Alegeri anticipate”, „Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi”, „Şerban Nicolae, du-te la pârnaie” – au scandat în stradă oamenii. Principalele lor nemulțumiri țin de planul de modificare a legilor justiției și de faptul că, spun ei, Parchetul devine subordonat intereselor politice. Sunt nemulțumțși de fapul că senatorii au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedica pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.

București

Potrivit unor estimări ale forțelor de ordine, numărul celor care au ieșit în Piața Constituției (destinația finală) a ajuns la aproximativ 20.000, aseară. Traficul a fost blocat pe Bulevardul Magheru din cauza coloanei de manifestanți care veneau dinspre Piața Universității.

”Hoții, hoții”, ”Ole, ole, ole, Liviu Dragnea să ajungi, îmbrăcat în multe dungi!”, ”PSD, ciuma roșie!” și ”Nu dați înapoi, venim peste voi!”, au strigat cu putere bucureștenii ieșiți în stradă.

În același timp, prezența oamenilor în stradă în marile orașe ale țării. Peste 5.000 de persoane au ieșit pe stradă în Cluj-Napoca, la fel și la Timișoara. La Sibiu, numărul a fost mai mic: 3.000. Același număr de protestatari se putea regăsi și în fața Prefecturii din Brașov. În Capitala Moldovei, la Iași, 2.500 de persoane au spus un ”NU” hotărât schimbărilor din justiție.

Alba

Peste o sută de persoane au participat duminică seara, la Alba Iulia, la un protest anunțat pe rețelele de socializare, acestea scandând lozinci anti-PSD.

„Am ieșit azi în stradă ca să-i convingem pe cei care ne conduc că nu fac bine” și „noi suntem vigilenți și le atragem atenția că nu dormim” au fost mesajele pe care doi dintre protestatari au ținut să le transmită guvernanților.

Un alt manifestant a susținut că PSD nu respectă programul de guvernare, iar altul a opinat că guvernanții „nu se țin de cuvânt, de ceea ce au promis”.

Manifestanții s-au adunat în fața sediului Instituției Prefectului Alba, de unde au plecat apoi în marș, pe Calea Moților, spre cartierul Cetate. Dotați cu steaguri tricolore și cu vuvuzele, protestatarii s-au oprit și în fața sediului PSD, unde au scandat „PSD, ciuma roșie”, „DNA să vină să vă ia” și „Hoții, hoții”.

Arad

Aproximativ 200 de persoane au protestat duminică seară, pe platoul din fața Palatului administrativ al municipiului Arad, nemulțumite de Legile Justiției, precum și de neadoptarea legii pensiilor. Ora începerii protestului, 18,00, a fost anunțată pe rețelele de socializare, însă nu s-a realizat o mobilizare a arădenilor pe măsura dorinței organizatorilor. Între participanți s-au aflat pensionari, profesori, funcționari, oameni de afaceri.

Argeș

Aproximativ 100 de persoane au participat, duminică seară, la un protest desfășurat în Piața Vasile Milea din centrul municipiului Pitești.

Acțiunea de protest, îndreptată împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiției, a fost inițiată prin intermediul rețelelor de socializare. Oamenii strânși în fața sediului Instituției Prefectului Argeș au scandat lozinci împotriva Guvernului și a PSD.

Bihor

Aproape 300 de orădeni s-au adunat duminică seara în Piața Unirii. Manifestanții au sunat din vuvuzele, au afișat bannere, steaguri, pancarte cu mesaje și au scandat „Vrem justiție, nu corupție!”, „Suntem români/Și ne vom apăra/Pământul, țara și justiția!”, „PSD, ciuma roșie!”, „Sunteți un partid de hoți, de corupți și mafioți!”.

Galați

Aproximativ 500 de persoane au protestat, duminică seara, în fața sediului Prefecturii Galați față de proiectele de modificare a Legilor Justiției, după care au pornit în marș pe străzile centrale ale orașului.

Protestatarii au adus două bannere pe care se putea citi „Susținem DNA” și „Pe noi ne manipulează conștiința”. Manifestanții au fluturat drapele tricolore și ale Uniunii Europene și au scandat lozinci: „PSD a dat liber la furat”, „Jos labele de pe justiție”, „Guvern de secretare și nulități penale”, „PSD ciuma roșie”, „Liviu Dragnea și ai lui, pușcăriașii neamului” sau ‘”Kovesi, nu uita Galațiu-i de partea ta.

Un tânăr care a adus o sperietoare de care a legat o coală de hârtie pe care era scris „Buhuhu PSD” a spus că venit la protest pentru ca PSD să nu modifice legile justiției din proprie inițiativă.

Maramureș

Peste 300 de persoane au manifestat, duminică seara, în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare și pe principalele bulevarde, nemulțumite de modul cum actuala putere își subordonează justiția și pregătește legi care să vină în sprijinul politicienilor cercetați de justiție.

Mureș

Același număr de oameni au ieșit și la Mureș. Aproximativ 300 de persoane au participat, duminică seara, la un protest în fața Instituției Prefectului — Județul Mureș, împotriva depunerii în Parlament a proiectului de modificare a Legilor Justiției.

Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale și împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, arătând că aceeași formațiune politică a reactivat Ordonanța 13, „dar vopsită pe la încheieturi și numită lege”.

Protestul de la Târgu Mureș a durat mai bine de două ore.

Ploiești

Peste 300 de persoane au protestat în municipiul Ploiești împotriva modificării legilor justiției. Manifestanții au scandat în fața sediilor județene PSD și ALDE și au mărșăluit prin oraș strigând „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

Participanții s-au întâlnit în centrul orașului, în zona Palatului Administrativ, de unde au plecat spre sediile PSD și ALDE din apropiere, unde au scandat „PSD, ciuma roșie!”, „Hoții, hoții!”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”, plecând apoi în marș pe o distanță de câțiva kilometri până în zona de nord a orașului și înapoi.

Pe drum ei au strigat „Uniți salvăm toată România”, „Zi de zi aici vom fi”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Colectiv, Colectiv” și au făcut zgomot cu fluiere și vuvuzele.

Unii protestatari au afișat steaguri, bannere și pancarte cu mesaje precum: „România e în doliu. Ne moare viitorul”, „Fighting for democracy” sau „Protestez, #rezist”.

Coloana de manifestanți a fost însoțită de polițiști și de jandarmi, protestul încheindu-se fără incidente.

Proteste la care au participat zeci de persoane au avut loc și în orașe precum Tulcea, Bistrița, Zalău.

Surse: Agerpres, Digi24, Realitatea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax