Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de milioane de locuri de muncă din UE, amenințate de criză. Care sunt profesiile cu risc ridicat

angajat lucru munca

Publicat

Zeci de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană și Regatul Unit sunt amenințate de pandemia de coronavirus. Rata șomajului în UE ar putea crește de la aproximativ 6% la mai mult de 11%, potrivit unui raport al companiei de consultanță McKinsey.

Potrivit sursei citate, unul din patru locuri de muncă din întreaga Uniune Europeană și Regatul Unit este expus riscului de reducere a orelor sau a plății, problemelor temporare sau concedierii permanente, scrie digi24.ro.

Profesiile care nu necesită un contact strâns cu alții, inclusiv contabilii și arhitecții, sunt considerate cu risc scăzut, împreună cu cele care oferă servicii esențiale, cum ar fi poliția.

Aproximativ 55 de milioane de lucrători sunt angajați în profesii cu risc ridicat, inclusiv casiere, bucătari, lucrători în construcții, personal hotelier și actori. Aproximativ 80% din locurile de muncă considerate de risc sunt deținute de persoane care nu au o diplomă universitară.

Dacă pandemia nu va fi limitată în trei luni, rata șomajului UE va atinge 11,2% în 2021 și nu va scădea până în 2024.

Pachetul de ajutor pentru coronavirus al Uniunii Europene include până la 100 de miliarde de euro în subvenții salariale care vizează prevenirea disponibilizărilor în masă, precum și sute de miliarde de euro în împrumuturi acordate companiilor și credite pentru guvernele UE.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate