Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de percheziții în Alba, București și alte 5 județe, într-un dosar de evaziune fiscală cu facturi fantomă

Publicat

mascati, politie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, joi, efectuarea a 31 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele  Alba, Mureş, Timiş, Călăraşi, Prahova şi Galaţi, într-un dosar de evaziune fiscală prin emiterea de facturi fără un conţinut economic real.

„La data de 9 august 2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au pus în executare 31 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi în judeţele Mureş, Timiş, Alba, Călăraşi, Prahova şi Galaţi, în cadrul unui dosar penal ce vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 241/2005.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2011 – noiembrie 2016, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Mureş ar fi înregistrat în contabilitatea firmei un număr de 31 de facturi fiscale care s-ar fi dovedit a fi fără conţinut economic real.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la derularea percheziţiilor au participat şi poliţiştii serviciilor de investigare a criminalităţii economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Timiş, Alba, Călăraşi, Prahova şi Galaţi.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările continuă , sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, fiind deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax